07.11.2011 Pagerank Güncellemesi

Geçtiğimiz ay içinde Google sessiz sedasız Pagerank api’sinde yaptığı değişiklik sonucunda sitelerin pagerank toolbar’larında PR değerini “0” olarak görmesi ile bunun bir güncelleme olduğunu düşünmesi ile beraber birbirinden habersiz insanlar için kötü bir sürpriz olarak algılanmıştı. Sonradan bunun api ile ilgili bir değişiklik olmasından dolayı da derin bir oh çekilmişti. Bugün ise beklenen genel pagerank güncellemesi gerçekleşti ve toolbar’lara yansıdı. Halen güncelleme devam ettiğinden dolayı değişiklik görmeyen siteler ya değer anlamında değişmemiş yahut henüz bulunulan server’a yansımamış olabilir.

Google Pagerank Güncellemesi

Geçen ay yanlılş ihbar olarak api değişikliğindeki haberi de 06.10.2011 pagerank güncellemesi diye vermiş ve sonradan düzenlemiştim ki orada belirttiğim bir cümlenin gerçeğe dönüşmüş olması güzel oldu. İlgili haberde “Şimdiden hayırlı olmasını diliyor blogumuz açısından en az PR 5 beklediğimi Google’a telepatik olarak mesajlıyorum. :)” şeklinde bir cümle kurmuştum ki bu güncellemede beklenen değerin toolbar’a yansımış olduğunu görmek açıkçası güzel oldu. Pagerank değerine aslında çok değer vermemiş olmama rağmen yine de blogumuz adına yaptığım bugüne kadar olan çalışmaların sonucunun bu değer olması gerektiğini de bekliyordum açıkçası.

Bu güncellemenin tüm siteler için hayırlı olmasını diliyor Kurban Bayramı hediyesi olarak Google’a kendi adıma teşekkür ediyorum.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir