iOS10 İçin Geliştirilmiş En İyi Jailbreak Tweakleri Part 2

Buradaki konumuzda iOS 11 için geliştirilmiş en iyi jailbreak tweakleri konusunu başlatmış ve birkaç parti halinde bu eklentileri sizlerle paylaşacağımızdan bahsetmiştik. İkinci parti jailbreak tweakleriyle devam ediyoruz.

CCDataMore

CCDataMore jailbreak kullanıcılarının işini oldukça hızlandıracak olan mükemmel bir tweak keza cihazınızın kontrol merkezinin sağ tarafında veri kullanımını açıp kapatmanızı sağlayan bir buton eklemenizi sağlıyor.

Sadece kontrol merkezine buton eklemekle kalmayan tweak, aynı zamanda tanımlayacağınız bir 3D Touch özelliğiyle aynı şekilde veri kullanımını açıp kapamanızı sağlıyor.

Cydia’nın BigBoss reposunda ücretsiz olarak sunuluyor olması sebebiyle tüm kullanıcılar için mutlaka edinilmesi gereken bir tweak.

ColorBanners 2

ColorBanners 2, kullandığınız uygulamanın baskın rengine göre, gelen bildirimlerin renkli olarak ekrana düşmesini sağlayan oldukça eğlenceli bir tweak.

ColorBanners 2 sistem altyapısını kullanıyor olması sebebiyle hem kilitli ekranda, hem ana ekranda hem de bildirim merkezinde bildirimlerinizi renkli olarak görmenizi sağlıyor.

Eğer uygulamaların kendi renklerini kullanmak istemiyorsanız dilerseniz tüm bannerları aynı renk yapabilir, hatta kilitli ekran, aa ekran ve bildirim merkezinde farklı farklı renkleri kullaabilirsiniz.

ColorBanners 2 Cydia’nın BigBoss reposunda 0.99 dolardan satılmakta olup detaylı açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

HUDPlayer

HUDPlayer belki de iPhone için geliştirilmiş en temiz jailbreak tweaklerinden bir tanesi diyebiliriz. Hele ki ses açıp kaparken çalan şarkının ismini de gösteriyor olması en büyük avantajlarından birisi.

Peki HUDPlayer ne işe yarar? Bu tweaki cihazınıza kurduğunuzda, ses açıp kaparken ekranda beliren seviye göstergesini ekranın üst tarafına hiç de rahatsız etmeyen bir görüntüyle almanızı sağlıyor.

HUDPlayer Cydia’nın BigBoss Reposunda ücretsiz olarak bulunuyor ve mutlaka edinilmesi gereken tweaklerin başında geliyor.

StatusPeek 2

Bir uygulamanın içindeyken veya durum çubuğunu kontrol etmek istediğinizde (örneğin saate bakmak istediğinizde) bildirim merkezini komple açmanız gerekiyor ve bu durum oldukça rahatsız edici bir durum haline gelebiliyor.

Bu arz durumları yaşamamanız için geliştirilen StatusPeek 2ile parmağınızı yukarıdan aşağı çektiğinizde bildirim merkezinin açılacağını gösteren ok yerine durum çubuğu direk olarak en üstte beliriveriyor ve bildirim merkezini açmanıza gerek kalmıyor.

Bu tweak Cydia’nın BigBoss reposunda 0.99 dolardan satılıyor ve her kuruşunu hak ediyor.

CCRecord

CCRecord, iOS10 kullanan jailbreak kullanıcıları için oldukça basit ve kullanışlı bir tweak. Bu tweaki cihazınıza kurduğunuzda, kontrol merkezine, ekran kayıtlarını yapmanızı sağlayan bir buton ekliyor.

İlginç olarak ekran kaydını yapmanızı sağlayan bir kod iOS10’da mevcut ve geliştirici bu özelliği kontrol merkezine taşımanın yolunu bulmuş ve eklemiş.

Bu butona dokunduğunuz anda sistem ekran kaydı almaya başlıyor ve ekranda yaptıklarınızı kayıt etmeye başlıyor. Ta ki kontrol merkezini tekrar açıp bu butona tekrar dokunana dek. İşiniz bittiğinde fotoğraf galerinize .mov formatında bir videonun eklenmiş olduğunu göreceksiniz.

CCRecord, Cydia’da ücretsiz olarak bulunuyor.

Onizuka

Onizuka tweaki ile kontrol merkezinizi daha kullanışlı bir hale getirmeniz mümkün.

Bu tweaki cihazınıza kurduğunuzda, kontrol merkezinize yeni bir sayfa ekliyor ve bu sayfada cihazınızla ilgili bilgileri görebiliyorsunuz ve hatta kontrol merkezinizi temalandırabiliyorsunuz.

Bu sayfaya eklenen bilgiler veri bilgisi, wi-fi ağ bilgisi, pil seviyesi, cihazınızda ne kadar yer kaldığı gibi şeyler. Ek olarak uygulama kısa yolları da eklemeniz mümkün.

Onizuka, Cydia’nın BigBoss reposunda 0.99 dolardan satılıyor.

Springtomize 4

iOS10 için geliştirilmiş en iyi jailbreak tweaklerini sıralarken Springtomize 4 tweakini saymadan geçmek olmazdı.

Springtomize 4, daha önceki sürümlerinde olduğu gibi iPhone’unuzun limitlerini zorlamanızı sağlayan bir tweak. Şöyle ki, ana ekranda, bildirim merkezinde, kilitli ekranda, klasörlerde, dock menüsünde, durum çubuğunda yani aklınıza gelebilecek her türlü menüde cihazınızı kişiselleştirmenizi sağlıyor.

Bu hepsi bir arada tweak Cydia’nın BigBoss reposunda 4.99 dolardan satılıyor ve emin olun harcadığınız parayı sonuna kadar hak ediyor.

CCLowPower

CCLowPower iOS10 cihazların kontrol merkezine ekleyebileceğiniz bir diğer özelliği ön plana çıkarıyor. Şöyle ki, şarjınız %20’nin altına düştüğünde aktif hale getirebildiğiniz düşük güç modunu manuel olarak açıp kapatmanızı sağlayan butonu kontrol merkezine eklemenizi sağlıyor.

Bu da gösteriyor ki bu kod da Apple’ın alt yapısında mevcut ve geliştiriciler bunu da açığa çıkarmışlar. Düşük güç modunu açtığınızda buton yeşil renge dönüyor, kapattığınızda ise grileşiyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir