14 Milyon Jailbreaklı Var

Uzun süren bir beklemenin ardından evasi0n adıyla çıkarılan Jailbreak aracı, şimdiye kadar gelmiş geçmiş en popüler Jailbreak olarak adından sıkça söz ettiriyor. Söz etirmeye de devam edecek gibi görünüyor. İlk 10 dakikasında 100 bin indirme sayısını gören araç, ilk dört gününde 7 milyon rakamını görmüştü.

Evasi0n

Evasi0n aracının çıkışının ardından yaklaşık olarak bir ay geçmesinin ardından, p0d2g tarafından bir istatistik yayınlandı. Evad3rs ekibinden olan p0d2g, Saurik üzerinden alınan istatistiği twitter sayfasından paylaştı. Paylaşılan istatistiğe göre 14 milyonun üzerinde iOS 6.x sürümüne sahip cihaz Jailbreak yapılmış durumda.

P0d2g tarafından atılan tweet aşağıda:

New statistic from @saurik: 14,051,500 unique devices have been seen running Cydia on iOS 6.x! 14 millions! and 23 millions any version.

Şu durum aşikâr ki, kaç adet cihazın Jailbreaklı olduğunu öğrenmenin başka yolu yok. Redsn0w ve Sn0wbreeze ile yapılan Jailbreaklar da muhtemelen bu rakama dâhil ediliş durumda.

Bilndiği üzere iOs 6, Apple tarafından geçtiğimiz Eylül ayında kullanıcıların kullanımına sunulmuştu ve 3 – 4 ay boyunca Jailbreakın çıkması için heyecanlı bekleyişler yaşanmıştı. Hâtta birçok kişi ümitlerini kaybetmeye başlamıştı ki, evad3rs ekibinin sesi duyulmaya başladı.

Herkesin bildiği gibi evasi0n, MuscleNerd, p0d2g, planetbeing ve pimskeks iOS hackerlerinden oluşan evad3rs ekibinin ürünü. iOS hack işlemi kopleks bir işlem ve 2 iOS güncellemesini beklemeiz gerektiğini de herkes biliyor.

Fakat ne yazık ki, iOS 6.1.2’den sonra gelecek olan iOS 6.1.3 ile birlikte Jailbreak işlemi de yapılamayacak gibi görünüyor. Geçen hafta blogumuzdan da verdiğimiz haberde, Planetbeing tarafından yapılan açıklamada bahsettiğimiz üzere, Apple’ın Jailbreak için kullanılan açıkları kapatacağı bilgisinin verildiği haberini yayınlamıştık. Tabi ki yeni gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Eğer hâla Jailbreak yapmadıysanız, blogumuzda yapacağınız ufak bir arama ile evasi0n Jailbreak işlemini nasıl yapabileceğinize dair bilgi edinebilir ve kolay bir şekilde iOS 6.x yüklü cihazlarınızı Jailbreak yapabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir