2014 Yılının En İyi Bildirim Merkezi Eklentileri

Apple iOS 8 ile birlikte kilitli ekrandan iOS kullanıcılarının bazı bilgilere ulaşabileceğini açıkladığında birçok kullanıcı gibi bizler de pek heyecanlanmamıştık. Keza ekran kilidini açarak bilgilere ulaşmak pek de zor bir şey değil. Yine de ne zaman ki bildirim merkezi uzantıları App Store’da yerini aldı, o zaman bizler de birçok kullanıcı gibi adeta “dumur olmuştuk”. An itibariyle birçoğumuzun telefonunda bildirim merkezinin Bugün sekmesinde yapılacaklar listesi, hava durumu bilgileri, haber güncellemeleri ve bu tarz eklentiler yani orijinal adıyla “widget”ler yerini almış durumda.

Elmadoktoru ekibi olarak bizler de bu widgetler ile ilgili oldukça heyecan yaptık. Yine de hangi eklentinin daha iyi olduğuna karar vermek oldukça güç. Aşağıdaki listede en iyi bildirim merkezi widgeti ve öne çıkan widgetleri kendimizce yorumlayarak sizler için toparlayarak listeledik. Bu özelliğin cihazlarımıza son birkaç aydır yerleşmiş olmasından dolayı “gelmiş geçmiş en iyi” kategorisine herhangi bir uygulamayı sokmayı uygun görmedik.

2014 Yılının En İyi Bildirim Merkezi Eklentisi

Fantastical 2

Fantastical

Fantastical 2 uygulamasını kullanan kullanıcılar geçtiğimiz Ekim ayının sonunda gelen güncellemeyle bir sürprizle karşılaştılar. Şöyle ki, uygulamanın iOS 8 için güncellenmesinin ardından içerisinde bildirim merkezi widgeti mevcuttu. Kilitli ekranda Bugün sekmesine dokunmanız durumunda bir bakışta bulunduğunuz ayın görünümüne erişebileceksiniz. Ek olarak bugünün olay akışlarını görebilmeniz de mümkün olmakla beraber cihazınızın ekran kilidini açmadan bulunduğumuz ayda neler olacağını kolayca görebileceksiniz. Ayrıca, bir aydan başka bir aya geçiş yapmak suretiyle gelecekte sizi nelerin beklediğine de kolayca bakış aymanız mümkün. Pazartesi günü için neler planlamışsınız? Pazartesi gününe dokunun ve direk olarak bakın. Fantastical 2 uygulaması iPhone için 4.99 dolar, iPad için 9.99 dolar fiyatından satılmakta.

Öne Çıkan bildirim Merkezi Eklentileri

Agenda+

Agenda

Birçoğumuzun hayatı birçok şeyle meşgul. Çoğumuzun ilgilenilmesi gereken çocukları var, spora gidiyoruz, arkadaşlarımızla takılıyoruz ve bunun gibi birçok şeyle günümüzü geçiriyoruz ve eğer dikkat etmezsek bazı önemli olayları gözden kaçırabiliyoruz. Bu uygulamayla bildirim merkezinin Bugün kısmına günlük olaylarınızın ve hatırlatıcının bulunduğu bir Widget geliyor. Günlük işlerinizi organize edeceğiniz zaman kolay bir şekilde göz atarak daha önce planladığınız şeylere bakabilir ve planlarınızı ona göre yapabilirsiniz. Eğer yaklaşan bir buluşmanız varsa ve bununla ilgili detaylı bilgi edinmek istiyorsanız, bildirim merkezinden ayrılmadan olay detaylarını kolay bir şekilde görebilirsiniz.  Hatırlatıcılar kullanmıyor musunuz? Önemli değil. Bu özelliği kapatarak sadece günlük olaylarınızı takvimden görüntüleyebilirsiniz. Agenda+ uygulaması App Store’da 1.99 dolara satılıyor.

Clips

Clips

iOS 8’e kadar metinleri kopyalayıp yapıştırmak adeta işkence gibiydi. İki farklı kopyalanmış metni birleştirerek birine mesaj göndermek istediğinizde adeta akrobatik hareketler yapmanız gerekiyordu. Clips uygulaması ile birlikte uygulamaların, takvimlerin e-postaların ve daha fazlasının içlerinden verileri kopyalamanız mümkün. Daha sonra bunları bildirim merkezine kaydedebilirsiniz. Uygulama ile resimleri bile kaydedebiliyor olmanız muhteşem bir yenilik. Eğer boyutları çok büyükse Bugün görünümünde göremeyebilirsiniz, bunun yerine Clips uygulamasına giderek bu fotoğrafları görmeniz mümkün. Kopyalama işlemini tamamladıktan sonra yapmanız gereken verileri yapıştırmak istediğiniz uygulamayı açmak. İlk veriyi yapıştırın, daha sonra bildirim merkezini açın, sıradaki veriyi seçin, kopyalayın tekrar uygulamanıza yapıştırın. İşleminiz bu şekilde tamamlanacak. Clips uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Yahoo Weather

Yahoo

Yahoo hava durumu uygulamasını 2013’te ilk defa yayınladığında, görünümü sayesinde birçoğumuz etkilenmiştik. Aynı zamanda iOS 7’nin de çıkmış olmasının ardından çok fazla uygulama vitrinde yoktu. Bu sene iOS 8’in de yayınlanmasının ardından Yahoo uygulamasına gelen güncelleme ile bildirim merkezine gelen güzel görüntüler de uygulamaya daha fazla şıklık kattı. Ek olarak uygulama anlık hava sıcaklığı, en yüksek ve en düşük sıcaklıklar, öğleden sonranın hava durumu ve akşam tahmini gibi bilgileri de gösteriyor. Hava durumu gün içerisinde değişiklik gösterebilir, uygulama da güncellemeleri anlık olarak gösterecektir. Eğer haftalık görünüme göz atmak isterseniz Widget üzerine bir dokunuş yaparak beş veya on günlük hava durumuna bakış atabilirsiniz. Yahoo Weather uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunuluyor.

Evernote

Evernote

Evernote uygulaması birçok kullanıcının verimlilik için kullandığı uygulamaların başında geliyor. Uygulamaya bildirim merkezinden direk olarak Widget olarak ulaşabiliyor olmamız uygulamanın en büyük artılarından bir tanesi. Son görüntülenen notları direk olarak bildirim merkezinden görebiliyor olmamız ve hızlı not kategorilerinin görüntülenmesi çok büyük kolaylık sağlıyor. Kategori adına dokunun ve yeni bir not oluşturmak için sayfa açılsın. Metin, resim ve hatırlatıcılarınızı ekleyin. Eğer son görüntülenen maddelerden birine dokunursanız Evernote uygulamasına direk olarak erişim sağlayacaksınız. Evernote uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

ESPN SportsCenter

IMG_6423

Eğer spora bağımlılığınız varsa ve tuttuğunuz takımın maç sonucunu merak ediyor fakat etrafınızdaki kimseye soramıyorsanız ESPN SportsCenter uygulaması tam size göre bir uygulama. Favori takımınızı seçtikten sonra bildirim merkezinin Bugün sekmesinden uygulama widgetini aktifleştirin ve takımınızın maç sonucunu canlı olarak bildirim merkezinden takip edin. Dilerseniz canlı radyo da dileyebilirsiniz fakat dili İngilizce olacaktır. Eğer uygulama içinden bildirimleri ayarlarsanız maçları canlı olarak gelecek olan bildirimin ardından takip edebilirsiniz.

Sizin favori bildirim merkezi widgetiniz hangisi? Aşağıdaki yorum sekmesinden bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir