2014 Yılının En İyi Klavye Uygulamaları

2015’e girdiğimiz bu günlerde, geçtiğimiz yılın en iyi uygulamalarını sizler için sıralamaya devam ediyoruz. Son birkaç aydır, iOS kullanıcıları üçüncü parti klavyeler tarafından özel muameleye tabii tutuluyorlar. Farklı klavyelerin farklı sebeplerden dolayı farklı güzel özellikleri mevcutken bazıları diğerlerinin sahip olmadığı eşsiz özelliklere sahipler.

Elmadoktoru ekibi olarak araştırmalarımızın sonucunda bu klavye uygulamalarından en çok beğeneceğinizi düşündüğümüz uygulamaları sizler için derledik. Aşağıdaki listede yılın kazananı, ve öne çıkanlarını paylaştık. Üçüncü parti uygulamalar iOS 8 ile birlikte geldiği için gelmiş geçmiş en iyi uygulama kategorisine bu konuda yer vermedik.

2014’ün En İyi Klavye Uygulamaları

Swype

Swype-keyboard-only

Apple varsayılan olarak üçüncü parti klavyelere izin vereceğini açıkladığında birçok kullanıcı Swype uygulamasını listenin başına çoktan eklemişlerdi bile. Keza uygulamanın Android sürümü Android kullanıcılarının üzerinde derin etkiler bırakmıştı ve birçok kullanıcı bu uygulama hakkında konuşuyordu. Parmaklarınızı sanal klavye üzerinde kaydırmak suretiyle kelimeleri yazabiliyorsunuz. Swype uygulaması bize göre yılın kazananı çünkü bu uygulamanın parmağınızı kaydırarak yazı yazmaya çalıştığınızda inanılmaz doğru tahminle yazma yeteneği var. Eğer QWERTY klavye kullanmak istemiyorsanız, QWERTZ ve AZERTY klavye seçenekleri de mevcut. Öte yandan uygulamanın birçok ara yüzü de var ki sıkıldığınız zaman sık sık değiştirme şansınız da mevcut. Swype uygulaması App Store’da 0.99 dolar ücretten satılmakta.

Öne Çıkan Uygulamalar

Minuum

Minuum

Söz konusu ekrandaki boş alanlar olduğunda iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarının dert etmeleri gereken pek bir şey yok denebilir fakat 4 inç ekrana sahip bir iPhone’unuz varsa biraz fazladan ekran boşluğuna bazen ihtiyaç duyabiliyorsunuz. Minuum uygulaması eşsiz minimalist bir klavye olup sadece bir satır yer kaplıyor. Harfler bir arada toplanmış ve bu sayede belirli bir harfin çevresinde dokunuşlar yapıyorsunuz ve uygulama yazmak istediğiniz harfi tahmin ediyor. Sağlam tahmin yazı sistemi sayesinde hemen her seferinde doğru tahmin yapabilen uygulama sizin yazı şeklinize göre kendini geliştiriyor. Yani en yakın arkadaşınızın adı sadece ilk seferinde yanlış gelebilir 🙂 Bir düzine yeni renk sistemi ile karıştırma yapabilirsiniz. Örneğin yılbaşı geldiğinde yılbaşı temasını kullanabilir, tatilde tatil moduna geçebilirsiniz. Minuum uygulaması App Store’da 3.99 dolardan satılmakta.

Fleksy

Fleksy

İlk çıkan üçüncü parti klavye uygulamalarından bir tanesi olan Fleksy, ilk olmasından dolayı birçok kullanıcıların ilk göz ağrısı olarak devam edecek. İlk geldiğinde kullanıcılara oldukça farklı görünen uygulama, sonradan yayınladığı güncellemelerle GIF klavyesindeki gökkuşağı animasyonu gibi kendine yeni şeyler katarken tuşları üç farklı boyutta ayarlayabiliyor olmanız ve boşluk tuşunu kaldırabiliyor olmanız sayesinde değişik kullanım şekli sunuyor. İlk çıktığında şeker renkli klavyesi pek çok kişi tarafından pek sevilmişti ve daha sonrasında gelen bir düzine renk seçeneği uygulamaya farklı bir hava kattı. Ek olarak uygulamanın arka planına Hunger Games (Açlık Oyunları) ve Frozen (Karlar Ülkesi) filmlerinin görüntülerini ekleyerek değişik bir hava katmanız mümkün. Fleksy uygulaması App Store’da 0.99 dolardan satılmakta.

Nintype

Nintype

Aylarca beklemenin ardından Nintype uygulamasına geniş sistemli üçüncü parti desteği eklendi. Sonunda bu klavyenin muhteşem özellikleri iPhone cihazlarımız üzerinde kullanılabilir durumda. Kaydırma veya dokunarak yazma gibi iki seçenekten birinin sunulmadığı bu uygulamada hangi türlü isterseniz o şekilde yazı yazmanız mümkün. Biraz alıştırma yaparak doğal bir şekilde kelimelerin havada uçuştuğunu yani çok kolay yazı yazabileceğinizi göreceksiniz. Parmağınızı değiştirin, harfler arasında kaydırın ve daha fazlasını yapın. Dilediğiniz harfe dilediğiniz kelimeleri atayarak kısa yollar oluşturabilirsiniz. Klavyenin ek olarak hesap makinesi, kelime transformatörü ve stilize metin editörüne geçiş kısa yolları mevcut. Nintype uygulaması App Store’da 4.99 dolardan satılmakta.

SwiftKey

Swiftkey

Parmaklarını kaydırarak yazı yazmayı seven kullanıcılar bilirler ki SwiftKey uygulamasının “Akış” özelliği tam da adı gibi pürüzsüz. Öyle ki bu modda yazı yazarken sanki parmağınızı ince bir yağ tabakasının üstünde hareket ettiriyormuş hissine kapılmamanız mümkün değil. Öngörülü yazış modu aktif olduğunda, klavyeye yeni kelimeler öğretmeniz mümkün. Öyle ki bir süre sonra “Seni” yazdığınızda klavye otomatik olarak “Seviyorum” yazmak istediğinizi anlayacak. Böylelikle karşınızdakine yanlış şeyler göndermekten kurtulacaksınız. SwiftKey bulut hesabına giriş yapmanız durumunda yeni öğrettiğiniz kelimeler de bu hesapta saklanacak ve cihazınızı değiştirdiğinizde veya uygulamayı kullandığınız diğer cihazlarınızda bu kelimeleri otomatik olarak kullanmaya devam edebileceksiniz. SwiftKey uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Sizin favori üçüncü parti klavye uygulamanız hangisi? Yorum kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Aşağıdaki konularımıza göz attınız mı?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir