2014 Yılının En İyi Tweakları

2014 yılını bitirip 2015 yılına girdiğimiz bu günlerde, yılın beklenen ve en çok rağbet göreceğini umduğumuz listeyi yayınlamanın zamanı geldi: 2014 Yılının En İyi Tweakları.

Aşağıdaki listeyi uygun bir hale getirebilmek için en büyük şartımız bu tweakların 2014 yılında Cydia’da yerini almış olması ve iOS 8 ile uyumlu olarak çalışabiliyor olması ve aynı zamanda diğer cihazların yanı sıra iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile uyumlu olarak çalışabiliyor olmasıydı. Bu sebeple Auxo 3 gibi bu kıstasları sağlamayan listeye girebilecek birçok tweak listeye giremedi. Biliyoruz, bu düzenlemeler oldukça zor fakat temiz ve orijinal bir liste çıkarabilmiş olmamız sayesinde sizler de bundan kolay bir şekilde yararlanabileceksiniz.

Aşağıda listeye giren tweakların hepsi iPhone 6 Plus cihazda iOS 8.1.2 sürümünde test edilerek listeye konmuş olup, iPhone 6 Plus ekranında veya iOS 8.1.2 sürümünde tam verimlilikle çalışmayan tweaklar listeden çıkarılmıştır.

#15: PM, really?

Jay Zuerndorfer tarafından geliştirilen PM, really tweakı burada da tanıtımını yaptığımız üzere 24 yerine 12 saat kullanan kullanıcıların yanlışlıkla öğleden önce (AM) yerine öğleden sonra (PM) alarm kurmanızı engelleyen bir tweak. PM, really? tweakı AM yerine PM saatine alarm kurmak istediğinizde bunu yapmak isteyip istemediğinize dair sizi uyarıyor.

Bu tweakın listede olması aslında cihazlarında 24 Saat Biçimini kullanmayan kullanıcılar için yaşanabilecek problemleri çözmek adına işe yarar bir tweak olmasından kaynaklanıyor. Her ne kadar bu problem sık sık yaşanmıyor olsa da geç kalmanızın önüne geçebilmek adına kendinizi garantiye almanızı sağlayan bu eklenti farklı olması sebebiyle öne çıkıyor.

  • Geliştirici: Jay Zuerndorfer
  • Fiyat:Ücretsiz
  • Repo:BigBoss

#14: LockGlyph

Evilgoldfish tarafından geliştirilen LockGlyph tweakı iPhone cihazınızın ekran kilidini açma deneyimini renklendirecek bir eklenti. Cihazınızın kilit ekranına Apple Pay onay animasyonu ve sesini ekleyen bu tweak aynı zamanda birçok yetenek kazandırıyor. Evilgoldfish’in sürekli kendini yeniliyor olması, son sürümü takip ediyor olması ve gelen tepkileri sürekli göz önünde bulunduruyor olması ve tweakını buna göre şekillendiriyor olması bu listeye girmesinde büyük pay sahibi oldu.

  • Geliştirici:evilgoldfish
  • Fiyat:Ücretsiz
  • Repo:BigBoss

#13: WeatherBoard

Eğer arkadaşlarınıza göstermek için bir jailbreak tweakı seçmek durumunda kalırsanız kendinizi pek yormayın ve Allan Kerr’in WeatherBoard tweakını gösterin. Bu jailbreak tweakı iPhone’unuzun ana ekranına animasyonlu duvar kağıtları getiren bir eklenti. Bu duvar kağıtları bulunduğunuz yerin hava durumunu gösteriyor ve hava durumu değiştikçe kendisi de otomatik olarak değişiyor. Tweak içerisinde seçebileceğiniz 90 farklı animasyonlu duvar kağıdı bulunuyor.

  • Geliştirici:Allan Kerr
  • Fiyat:2,49 dolar
  • Repo:BigBoss

#12: Cylinder

Eğer Aaron Bash’ın Barrel jailbreak tweakı jailbreak yapılmış bir iPhone için en iyi tweaklar arasında gösteriliyorsa, Barrel tweakından yüksek derecede ilham alınarak yapılmış olan ücretsiz olarak Cydia’da yer alan Cylinder tweakı da bu yılın listesinde olmayı hak ediyor. Reed Weichler tarafından geliştirilen Cylinder tweakı şaşırtıcı bir şekilde 35,184,372,088,832 adet farklı ana ekran animasyonu ile gelmekte olup eğer bu sayı yeterli gelmiyorsa kendi animasyonunuzu da Lua scriptini kullanarak oluşturmanız mümkün. Barrel tweakından ilham aldığı inkar edilemeyecek olsa da Cylinder tweakı kendi başına kocaman bir tweak.

#11: Aria

iOS Müzik uygulamasının en çok rahatsız edici yanlarından bir tanesi müzik oynatılırken şarkıları sıraya koyamıyor olmanız. Aria tweakı, “Play Next” (Sıradakini Oynat) ve “Play Last”  (Son Parçayı Oynat) özelliklerini Müzik uygulamasına getirmenizi sağlıyor. Fakat bu kadarıyla sınırlı değil, Aria uygulaması kullanıcılara diğer incelikler arasında ilginç bir ızgara görünümü getirerek yaşlanan Müzik uygulamasına hoş bir görünüm katıyor.

  • Developer: pNre
  • Fiyat: 1.99 dolar
  • Repo: BigBoss

#10: UntetheredHeySiri

Bildiğiniz üzere Siri’yi cihazınızı herhangi bir güç kaynağına takmadan elleriniz doluyken direk olarak iPhone’unuzun ana ekranından komutla çalıştırmanız mümkün değil. UntetheredSiri tweakı cihazınız herhangi bir güç kaynağına bağlı veya değil iken ellerinizi kullanmadan direk olarak Siri’yi kullanabilmenizi sağlayan bir eklenti. Eklentiyi aktifleştirmek için Ayarlar > Genel > Siri yolunu izleyerek aktifleştirme seçeneklerinden “While Charging” (Şarj olurken) ve “Always” (Her Zaman) biri olan Always’i seçmeniz gerekmekte.

  • Geliştirici: Hamza Sood
  • Fiyat:Ücretsiz
  • Repo: BigBoss

#9: VirtualHome 8

Virtual Home tweakı, cihazınızın ana ekran tuşuna basmadan Touch ID sensorunu kullanarak sadece dokunma hareketi yaparak tuşu kullanmanızı sağlayan bir tweak olup bu sayede ana ekran tuşu kullanımını azaltarak bu tuşun kullanım ömrünü arttırmanızı sağlamaktadır. VirtualHome 8 tweakı Touch ID ile ilgili yapılmış olan ilk tweak olup Cydia’da halen yerini korumakta ve kullanılmakta, bu tweakla ilgili destek ve güncellemeler sürekli olarak yapılmaktadır.

Not: Teknik olarak neticede bu tweakın selefi ilk olarak 2014 yılında çıktığı için ve iOS 8 jailbreak çıktığı vakit de VirtualHome 8 adıyla güncellendiği için haksızlık olmaması adına ve gerçekten hak etmiş olmasından dolayı bu tweak da listeye eklendi.

  • Geliştirici: moeseth
  • Fiyat: 1.49 dolar
  • Repo: BigBoss

#8: Aeternum

Cydia’da birçok Apple Watch ara yüzü temalı tweak bulunsa da Aeternum tweakı diğerlerini geride bırakarak en iyi olma başarısına sahip oldu. Aeternum tweakı birçok defa güncelleme geçirdi ve bu sayede stabil ve batarya dostu olarak karşımıza geldi. Eğer Apple Watch ara yüzünün nasıl olduğunu merak ediyorsanız, Cydia’ya giderek Aeternum tweakını indirebilir ve iOs cihazınızda bunu hissedebilirsiniz.

#7: Almpoum

Cydia’da birçok ekran görüntüsü alma tweakı mevcut fakat bunlardan hiçbirisi Almpoum tweakının eline su bile dökemez. Almpoum tweakı sık sık ekran görüntüsü alan kullanıcıların cihazlarında mutlaka bulunması gereken eklentilerden bir tanesi. Bu tweak ile aldığınız ekran görüntülerini direk olarak Imgur sitesine upload edebilir, ekran görüntülerini özel albümlere kaydedebilir veyahut bu görüntüleri AirDrop vasıtasıyla direk olarak diğer iOS 8 cihazlarla paylaşabilirsiniz. Bu tweak işinizi oldukça basite indirgeyecek.

#6: LittleBrother

Ryan Petrich’in Little Brother tweakı, iOS cihazlarına boyutlandırma seçeneği getiren bir eklenti. Bu şu anlama geliyor; iPhone 6 cihazınızın ekranını yeniden boyutlandırarak iPhone 5S boyutuna getirmeniz mümkün.

  • Geliştirici:Ryan Petrich
  • Fiyat: 1.99 dolar
  • Repo: BigBoss

#5: Controllers for All

Eğer oyun oynamayı seviyorsanız o halde Controllers tweakının kıymetini iyi anlayacaksınız. Bu jailbreak tweakı Wii U Pro, PS3 ve PS4 joystiklerini Apple’ın MFi joystiğini destekleyen herhangi bir oyunda kullanabilmenizi sağlayan bir tweak. Eğer bir oyun bağımlısıysanız ve joystick kullanarak iOS cihazınızdan oyun oynamak istiyorsanız bu tweakı indirmemiş olmak için kafayı yemiş olmanız gerek!

  • Geliştirici:Ori Kadosh
  • Fiyat: 1.99 dolar
  • Repo: BigBoss

#4: iTouchSecure for iOS 8

1Password uygulamasını kullanan kullanıcılar bilirler, son güncellemelerle birlikte direk olarak Safari içerisinden bu uygulamanın uzantısını kullanmak mümkün hale geldi ve hayat daha kolay hale geldi. Bu sayede parola yönetim uygulamalarını vs kullanmaya gerek kalmadan, uygulamalar arasında geçiş yapmadan parolanızı otomatik olarak girmeniz mümkün. Bunca kolaylığa rağmen iOS üzerinde bu özelliği geliştirmenin yolları mevcut, özellikler de 1Password desteği sağlayan uygulamaları kullanırken. iTouchSecure tweakını kurduktan sonra 1Password uygulamasına da şifresiz sadece parmak izinizle giriş yapabileceksiniz. Bu da şu demek, favori bankacılık uygulamanıza sadece parmak izinizi kullanarak giriş yapmanız mümkün ki bu da zamandan tasarruf etmeniz anlamına geliyor.

Not: Teknik olarak neticede bu tweakın selefi ilk olarak 2014 yılında çıktığı için ve iOS 8 jailbreak çıktığı vakit de güncellendiği için haksızlık olmaması adına ve gerçekten hak etmiş olmasından dolayı bu tweak da listeye eklendi.

Not 2: Geliştiricinin listede iki adet tweakı bulunmakta. Geliştiricinin diğer tweakı 8 numarada bulunan Aeternum.

#3: Slices

İki adet Instagram hesabınız mı var? Eğer öyleyse normalde tek iOS cihaz üzerinde önce ilk hesabınızdan çıkış yapıp sonra da diğer hesabınıza giriş yapmadığınız sürece iki hesabı aynı anda kullanmanız mümkün değil ki bunu yapmak da bir nevi hamallık. Bu hamallıktan kurtulabilmeniz için Cydia’da bulunan Slices tweakını kullanabilirsiniz. Öyle ki aynı uygulama içerisinde birden çok kullanıcı girişi yapmanızı sağlıyor. Örneğin hem şahsi hem de iş yerinizin Instagram hesaplarını yönetiyorsanız bu tweak tam size göre ve mükemmel olarak çalışmakta.

  • Developer:Steve Hetelekides
  • Fiyat: 1.99 dolar
  • Repo: BigBoss

#2: BioLockdown

2014 yılının en iyi tweakları listemizde 2 numarada da Ryan Petrich’in bir tweakını görüyoruz. BioLockDown tweakı iOs uygulamaları, ayarlar, ve hatta kontrol merkezi geçişleri gibi cihazınızın hemen her işlemine şifre koymanızı sağlayan mükemmel bir tweak. BioLockDown tweakının en iyi özelliği Touch ID parmak izi sensorunu kullanması ve hassas uygulamalarınız ve ayarlarınıza mükemmel derecede güvenlik sağlıyor olması. BioLockDown tweakını kullanmadan önce birçok farklı ayarın gösterildiği bir tanıtımla karşılaşacaksınız.

Not: Geliştiricinin listede iki adet tweakı bulunmakta. Geliştiricinin diğer tweakı 6 numarada bulunan LittleBrother.

  • Geliştirici:Ryan Petrich
  • Fiyat: 1.99 dolar
  • Repo: BigBoss

#1: Yılın Jailbreak Tweakı: Tage

Zephyr tweakını hatırladınız mı? Eski jailbreak kullanıcıları bilir fakat Zephyr tweakı tarih oldu ve Tage tweakı şimdiye kadar yapılanların içinde Zephyr tweakına en çok benzeye tweak olarak Cydia’da bulunmakta. Tage tweakı ile uygulamaları kapatma ve uygulama yöneticisini açma işlemlerini hiçbirşey yapmadan, sadece parmak hareketleri kullanarak açmanız mümkün. iPad’den ilham alınarak görev yöneticisi parmak hareketlerini iPhone cihazınıza getiren Tage ile uygulamalar arasında ekranın kenarında parmak hareketi kullanarak geçiş yapmanızı sağlıyor. Aslına bakacak olursak Auxo 3 tweakında bulunan çabuk geçiş özelliği kadar pratik olmasa da Tage içerisindeki geçiş arası parmak hareketine daha duyarlı.

Tage tweakı güçlü bir eklenti ve iPhone içerisinde parmak hareketleriyle kolay ve eğlenceli bir şekilde dolaşmanıza olanak sağlıyor. Kişisel beğenilerinize göre içerisinde gelen birçok ayar ve yapılandırma özelliği sayesinde telefonunuzu tamamen kişiselleştirebilirsiniz ve bu sebepten dolayı hiç şüphesiz 2014 yılının tweakı Taege oluyor.

  • Geliştirici:Ma Jun
  • Fiyat: 1.99 dolar
  • Repo: BigBoss

Ünlü geliştiriciler Ryan Petrich ve SpiritofLogic’i yılın 15 tweakı listesine ikişer tweak soktukları, ve Ma Jun’u da yılın tweakını yaptığı için huzurunuzda –belki bizi görmeyecek veya duymayacak olsalar da- tebrik etmek istiyoruz.

Aşağıdaki yorum kısmından bizlerle bu konu hakkındaki görüşlerinizi paylaşmanız bizler için çok önemli.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir