2014’ün En İyi Fotoğraf Uygulamaları

Hayatları boyunca binlerce doları fotoğraf makinesi alarak harcayan birçok fotoğrafçıya büyük üzüntü duyduğunuz olmuştur. Mobil fotoğraf teknolojisinin gelişmesi ile birlikte neredeyse her gün evimizdeki kedilerin fotoğraflarını çekerek neredeyse o binlerce dolarlık aletlerin yaptığı işi kendi mobil cihazlarımızla yapmaktayız.

Bu hususta iPhone fotoğraflama sanatı bu alana adanmış en büyük nimetlerden birisidir.  Apple Store’a giriyoruz ve oradaki binlerce uygulamadan birkaç tanesini indirip oldukça harika işler başarabiliyoruz. 2014 yılı içerisinde bu ilgi oldukça arttı ve birbirinden güzel olan bu programların özelliklerini araştırmaya ve araştırdıkça yeni özellikleri ile çok güzel işler yapmaya başladık. Biz de bu fotoğraf uygulamalarından iyi, çok iyi ve yılın en iyisi olan uygulamaları sizlere tanıtmak istedik.

2014’ün En İyi Fotoğraf Uygulaması: ‘Pixelmator’

Pixelmator

Apple akıllı tabletlerden en sonuncusu olan iPar Air 2’yi piyasaya sürdükten sonra tablet piyasasındaki ilerleyişini olukça arttırdı. Bu üründe yer alan hızlı işlemci, yüksek çözünürlüklü ekran, 2 GB RAM ve MAC fotoğraf düzenleme uygulaması mobil cihazlar arasında layık olduğu yere ulaştırdı. iPad’in içerisinde yer alan Pixelmator uygulaması oldukça fazla araç içeriyor. Bu araçlar sayesinde profesyonel olarak fotoğraf düzenleme şansı doğuyor. Bu düzenleme basit olarak anılan filtrelemelerden değil. Uygulama bitmap ve vektör grafik, katman düzenleme ve Photoshop dosyalarını destekliyor. Uygulama ile size özel filtreler hazırlayabilir ve işe sıfırdan başlayabilirsiniz. Oldukça başarılı enstantane ayarı yapabilir veya aydınlanma hatalarını renk dökümünü kullanarak kaldırabilir, beyaz ışık ayarı ve bunun gibi bir çok özelliği oldukça kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Üzerinde çalıştığınız proje veya resmi iCloud’a yükleyebilir ve MAC bilgisayarınızda kaldığınız yerden devam edebilirisiniz. Bu uygulama App Store’da şu an için 9.99 dolar karşılığında satın alınmaktadır.

Öne Çıkan Uygulama: ‘Manual’

Manual

Odaklanma bu kamera uygulamasının odak noktasıdır. Bu sadece bir düzenleme aracı değildir. Temel özellikler kullanıcıya oldukça iyi bir şekilde sunulmuştur. Bu özellikler alan derinliği ayarı, düşük ışık çekimi ve sıcaklıktır. Odaklanacak nesne ister ön tarafta olsun isterse da arka tarafta kaydırma çubuğunu kullanarak istenilen nesne gayet başarılı bir şekilde odaklanır. Sıcaklık kontrolü kullanıcılara bulutlu günlerde gri resim olanağı sağlıyor. Parlak nesne çekimi yaptığınız zaman ek bir düzenleme yapmadan açılacaktır. Ayarlanabilir deklanşör hızı aydınlık veya karanlık ortamlarda mevcut bütün ışıkları fotoğrafınıza aktarmanızı sağlar. Bu aplikasyon App Store’da şu an için 1,99 dolar karşılığında satın alınmaktadır.

Hyperlapse

Hyperlapse

Eğer iPhone ile fotoğraf çekerken jiroskop ve ivmeölçeri kullanıyorsanız bu uygulamadan başka hiç birine bakmayın. Instagram’ın ve Facebook’un sahiplerinin yayınladığı bu uygulama kaydırma (Panning) yöntemi, yavaşlatılmış kamera (time-lapse) ile size steadycam stili bir keyif sunar. Telefonunuzun jiroskop ve ivmeölçerini kullanarak kaydırarak elde ettiğiniz veya yürürken elde ettiğinin kaymış resimleri daha düzgün bir fotoğraf olarak elde etmenizi sağlar. Bu uygulama sayesinde yavaşlatılmış olarak kaydettiğiniz videolarınızda tıpkı tripod ile çekmiş gibi kaliteli videolar elde edersiniz. Siz de herhangi bir video veya fotoğraf paylaşım sitesine üye olmadan Hyperlapse ile kısa videolar çekebilirsiniz. Bu uygulama App Store’da şu an için ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmaktadır.

Gelmiş Geçmiş En İyi Kamera Uygulaması: ‘Camera+’

Camera+

Tabi ki iOS uygulamaları içeresinde en iyi kamera uygulamasını anlatmadan bu yazıyı bitirmek doğru olmazdı. Bu uygulama ile fotoğraf çekemden önce beyaz dengesi, odaklama ve pozlama gibi birçok fotoğraf üzerinde etkisi olan özellikleri kontrol edebiliyorsunuz. Odaklama ve pozlama sayesinde bir bölgeye kilitleniyor ve hareket ettirilse veya gölge değişişse bile istenilen kalitede fotoğraflar elde ediliyor. Fotoğrafınızı çektikten sonra oldukça fazla çeşitlerde olan filtrelerle düzenleme yapabilir ve görüntünüzü düzenleyebilirsiniz. Fotoğraflarınızı aktarma zorunda kalmadan ve import etmeden birçok filtreden yararlanabilirsiniz. Bu uygulama App Store’da şu an için 1,99 dolar karşılığında satın alınmaktadır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir