2015’te 4 Inç iPhone mu Geliyor?

Her geçen gün teknoloji devi Apple ve ürünleri hakkında yeni haberler gelmeye devam ediyor. Yeni gelen bir reporda, 2015 yılında Apple’ın 4 inç ekrana sahip iPhone ile kullanıcılara merhaba diyeceğini iddia ediliyor. AppleInsider sitesinin haberine göre, yatırımcılara yollanan bir notta Coven and Company şirketinin analizcilerinden olan Timoty Arcuri önümüzdeki yıl içerisinde üç farklı yeni versiyon iPhone ile piyasaya açılacağı iddia edildi.

Asyalı tedarik zincirlerinden alıntı yapılarak ortaya atılan iddiada Arcuri 4 inçli yeni gelecek olan cihazın iPhone 6S Mini olarak adlandırılacağı ve özellik olarak iPhone 5S ile benzerlikler taşıyacağı belirtildi. Ek olarak cihazda geliştirilmiş iç aksam ve iPhone 6 tarzı bombeli bir yapıda olacağı söylendi.

Şunu not etmekte fayda var, Timoty Arcuri’nin karışık bir sicili var ve ortaya attığı iddiaların gerçekleşme olanağı çok yüksek, hele ki 4 inçlik bir iPhone haberini daha farklı kaynaklardan da duymuş olmamız bu savı güçlendiriyor.

Eğer bu iddialar doğru ise, Apple’ın geçtiğimiz yıllarda rakiplerine karşı kullandığı en büyük kozu olan tek elle kullanılabilirlik özelliği iPhone’a tekrardan gelmiş olacak. Bilindiği üzere geçtiğimiz Eylül ayında çıkarılan 4.7 inçlik iPhone 6 ve 5.5 inçlik iPhone 6 Plus ile birlikte tek elle kullanılabilirlik ortadan kalkmış ve bundan dolayı Cupertino firması oldukça tepki toplamıştı.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir