4 Inç Ekranlı iPhone mu Geliyor?

G for Games web sitesinin ortaya attığı bir dedikoduya göre, Apple 4 inç ekrana sahip yeni bir iPhone modeli üstünde çalışıyor. Asya tedarik zincirindeki kaynaklara dayanarak yapılan haberde, Cupertino firmasının 2015’in ikinci yarısında daha ufak hatlara sahip iPhone modellerine dönüş yapmayı planladığını belirtti.

Eğer bu haber doğruysa, iPhone’lar eskisi gibi tek elle kullanılmaya tekrardan başlanacak ki bu da iPhone’unu en büyük artılarından biri olarak Apple tarafından sürekli ortaya atılmaktaydı ve geçtiğimiz Eylül ayı itibariyle çıkarılan 4.7 inç iPhone 6 ve 5.5 inç iPhone 6 Plus ile bu sav da yıkılmıştı.

Teknik olarak son modeli olmasa da Apple’ın hâlihazırda satışta olan 4 inçli bir modeli var ki o da iPhone 5S ve muhtemelen en azından 2016 yılına kadar piyasalarda sık sık bu modelle karşılaşacağız. Öte yandan her ne kadar birçok kullanıcı büyük ekranlı telefonları daha çok tercih ediyor olsa da, küçültülmüş bir yeni model iPhone modelini de yine birçok kişi tercih edecektir.

İlk çıktıkları hafta 10 milyon satış rakamına ulaşarak iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satış rekorları kırmıştı. Çıkışından iki hafta sonra ise bu iki modeli bulmak bir hayli imkansız hale gelmişti ve firma tedarik etmekte zorlanmaya başlamıştı.

Her ne kadar Apple hakkında bir çok söylenti dolaşıyor olsa da, Cupertino firmasının ne yapacağı aslında pek belli olmuyor. Keza geçtiğimiz yıl ucuz iPhone adıyla iPhone 5C modelini çıkaran firma, bu sene iki adet dev ekranlı modeli kullanıcılara tanıttı. Bu sebeple bu noktada apple’ın ne yapacağını kestirmenin pek mümkün olmadığını söyleyebiliriz.

Siz ne düşünüyorsunuz, sizce 4 inç ekrana sahip yeni bir iPhone modeli gelmeli mi yoksa Apple daha büyük ekranlarla mı yoluna devam etmeli?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir