6 Saatte 1 Milyon iPhone Satıldı

Yanlış okumadınız! iPhone ve iPhone 6 için ön satışların başlamasının üzerinden henüz 6 saat geçmiş olmasına rağmen tam 1 milyon iPhone satıldı.

china-iphone-6

Ön satışlar henüz başlamış olmasına rağmen Çin Halk Cumhuriyeti’nde tam 1 milyon adet iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışı gerçekleştiği duyuruldu. Tencent tarafından yapılan duyuruda, ülkenin üç büyük iletişim şirketine yapılan başvurularda 1 milyonun üzerindeki rakamlara ulaşıldığı bildirildi.

Günün geri kalan saatlerinde rakamların hangi orana ulaştığına dair herhangi bir habere ulaşılamazken 1 milyon rakamının sadece GSM şirketlerine yapılan başvurularda oluştuğu, direk olarak Apple’dan ve 6000 yetkili satıcıdan alınan cihazların rakamının ise bilinmediği belirtildi. Öte yandan Çinli firmalar tarafından 9 milyonun üzerinde iPhone 6 ve iPhone 6 Plus rezarvasyonunun yapıldığı öğrenildi.

Yeni iPhone modellerinin Çin’de 17 Ekim tarihinde satışa sunulacağı belirtilirken cihazların TD-LTE ve FDD-LTE protokollerine sahip olacağı ve China Mobile, Chine Unicom ve China Telecom tarafından kullanılacağı öğrenildi. (4G telekomünikasyon standartları)  China Mobile ve Chine Unicom firmaları, 800 milyon ve 300 milyon abone ile dünyanın en büyük GSM firmaları olarak bilinmekte.

Bilindiği üzere iPhone 6 ve iPhone 6 Plus tanıtımı 9 Eylül 2014 tarihinde tanıtılmış olup, birçok ülkede 10 gün sonra satışa sunulmuş, satışa sunulmasının ardından, 3 günlük periyotta 10 milyon cihazın satıldığı belirtilmişti.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir