6000 klavye tuşu ile Steve Jobs posteri yapıldı

Amerikalı tasarım şirketi/grubu Ripley’s Believe it or Not, tasarım alanında çok ilginç şeylere imza atıyor. Zaten sloganlarından da anlaşılacağı gibi “ister inan ister inanma” şeklinde bir sonuç doğuracak yeni bir tasarım yaptı. Apple’ın efsane kurucusu Steve Jobs‘ın portresini topladıkları 6000 eski klavyeden yapmayı başardı.

Bu proje için 6000 klavye tuşu ve 200 saat harcanmış, koleksiyonlarının arasına önemli bir sanat eseri daha eklemişler. Şaşırtıcı portre tasarımlarının arasında Orlando’lu sanatçı Doug Powell’in de tasarımı da bulunuyor. Onun için yapılmış en mükemmel tasarımı yaptıklarını düşünüyorlar. Portre parçalarının bilgisayar klavye tuşları olduğunu düşününce aslında çok da haksız sayılmazlar.

Ripley’s Steve Jobs portre

6000 klavye tuşunu bulmak için eski bir klavye koleksiyoncusunun garaj satışına katılmışlar. Resmi oluşturmak için klavyelerin kirli olmalarından dolayı oluşan farklı renk tonlarından da faydalanılmış. Siyah, kahverengi, sarı, gri ve kirli beyaz ve tonları şeklinde bir renk topluluğu elde edilmiş. “Bunu yapmadan önce Steve Jobs gibi biri için nasıl bir sanatsal çalışma yapabiliriz diye çok düşündük ve böyle birşeyin çok iyi bir seçim olacağına karar verdik.” demişler.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir