iOS 5.1 Sürümünden iOS 5.0.1’e Dönüş

iOS 5.1 sürümünün yayınlanmasının ardından bir çok forumda ve bloglarda yer alan yorumlarda halen iOS 5.0.1 sürümünde olupta iOS 5.1 sürümüne geçecek olanların tekrar iOS 5.0.1 sürümüne dönemeyeceklerine dair asılsız mesajlar dolandığını gördük. Sonuçta iOS 5.0.1 için SHSH kaydı bulunan kullanıcıların dilediklerince iOS 5.0.1 sürümüne dönebilmeleri mantıken mümkündü. Bu nedenle iOS 5.0.1 sürümlü cihazımızı ilk önce iOS 5.1 sürümüne yükseltip ardından tekrar iOS 5.0.1 sürümüne başarılı bir şekilde düşürdük. Böylelikle bu işlemin yapılamayacağına dair mesajları ve yazıları dikkate almaksızın, eğer cihazınız sim kilitli değilse ve şu an için jailbreak sizin için o kadar önemli değilse iOS 5.1 sürümüne var olan (shsh kaydının alınmış olması önemli) sürümünüzü yükseltip geçiş yapabilirsiniz. Daha sonra yine iOS 5.0.1 sürümüne dönüş yaparak Untethered Jailbreak imkanından da yararlanabilirsiniz.

iOS 5.0.1 Düşürme

Yazımızın sonundaki “not”u okumadan işlem yapmayınız. iOS 5.0.1 yüklü olan iPhone 4S cihazımıza iOS 5.1 sürümünü yükledikten sonra tekrar geri dönmek için yaptığımız standart ve basit işlemler şöyle;

Birinci Adım: Cihazınızı DFU moduna alın.

İkinci Adım: Hosts dosyamızın içeriğinde yer alan yazıları komple silelim. Bu dosyayı kullanmayı veya nerede olduğunu bilmiyorsanız hazırlanmış Hosts Dosyası Nasıl ve Neden Düzenlenir konusundan yardım alabilirsiniz.

Üçüncü Adım: iTunes uygulamasını açalım ve DFU moduna almış olduğumuz cihazımızı bağlayalım.

Dördüncü Adım: Bilgisayarımıza indirmiş olduğumuz iOS 5.0.1 dosyasını iTuneste yer alan Restore (Geri Yükleme) butonuna klavyemizdeki shift (Yukarı) tuşuna basarak tıklayarak gösterelim.

Beşinci Adım: iOS 5.0.1 geri yüklemesi işlemimiz başlamış ve devamında kısa süre sonra yüklenmiş olduğunu göreceksiniz.

Not: Dev Team’in açıklamasına göre halen iOS 5.0.1 imzalanması durdurulmadığından iOS 5.0.1 dönüşünde baseband de düşüyor. Ancak imzalama durdurulduğunda iOS 5.1 sürümünden iOS 5.0.1’e düşürme işlemi belli bir süre yapılamayacak şeklinde bir açıklaması oldu bunu dikkate almanızı da tavsiye ediyoruz.

#Güncelleme: 10.03.2012

iOS 5.1’den iOS 5.0.1’e sürümdüşürme Apple imzalamayı durdurduğundan yeni bir çözüm sunulana kadar yapılamayacaktır. Untethered jailbreak için özellikle iPhone 4S ve iPad 2 kullanıcıları iOS 5.1 sürümüne cihazlarını yükseltmemeliler.

28 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir