PwnageTool, RedSn0w, cinject, ve UltraSn0w 5.1.1 Güncellemesi

iPhone Dev Team önceki gün PwnageTool, RedSn0w, cinject, ve UltraSn0w‘un iOS 5.1.1 ile uyumlu sürümlerini yayınladı. Güncelleme kapsamında Rocky Racoon 5.1.1, PwnageTool 5.1.1, Redsn0w 0.9.12b1, cinject 0.5.4 ve 1.2.7 UltraSn0w içeriyor. Eğer sizler Absinthe untethered jailbreak ile zaten cihazlarınızı jailbreak yapmış ve sorunsuz kullanıyorsanız bu durumda ilgili metodları kullanmak sureti ile jailbreak’i tekrarlamak zorunda olmadığınızı da belirtmemizde yarar var. Sonuçta yayınlanmış tüm jailbreak araçları aynı amaç için üretilmiş alternatiflerden ibarettir. Bunların içinde Ultrasn0w 1.2.7 ile baseband’i yazılımsal anlamda unlock’a müsait olan cihazları unlock yapacak olan aracın güncellenmesi tamemn iOS 5.1.1 untethered jailbreak ile uyumluluğu noktasında yayınlanmıştır ve yeni bir çözüm değildir. Yazımızın devamında bu araçlara dair kısa güncelleme bilgilerini bulabilirsiniz.

Pwnagetool 5.1.1 redsn0w 0.9.12b1, cinject 0.5.4, ultrasn0w 1.2.7

RedSn0w 0.9.12b1

Bu güncelleme A4 cihazlar ve öncesi için kullanılmakta olup aynı zamanda SAM unlock yöntemi ile unlock yapılan cihazların yedek geri yükleme aracını da beraberinde getirmektedir. Limera1n bootrom exploitini içeren bu araç A5 ve sonrası cihazlarda kullanılmamakta. Çünkü ilgili açık sadece bu cihazlarda yer aldığından Limera1n exploiti A5 ve sonrası cihazlarda kullanılamamakta.

PwnageTool 5.1.1

PwnageTool’da tıpkı Sn0wbreeze gibi baseband (modem firmware)’in korunması gereken sim kilitli cihazlarda baseband’i yükseltmeden sürüm yükseltebilmenize olanak tanıyan custom firmware oluşturmakta kullanılan araçtır.

cinject 0.5.4

Bu güncelleme bazı hataların giderildiği ve aynı zaman Rocky Racoon’un son sürümünü içermektedir.

UltraSn0w 1.2.7

Daha önce de belirttiğimiz gibi basebandi önceden bu yana korunmuş ve yazılımsal unlock imkanını kaybetmemiş cihazlar ile iPad basebandi yüklenmiş iPhone 3GS gibi cihazların iOS 5.1.1 untethered jailbreak’te uyumunu sağlayan güncellemedir. Gerekli olduğu takdirde aşağıdaki bağlantılardan ilgili araçlar indirilip kullanılabilir;

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir