Evasi0n ile Jailbreak Sonrası Hava Durumu Uygulaması Sorunu!

Bilindiği gibi birkaç gün önce iOS 6 jailbreak çıktı. Tabi ki evasi0n untethered jailbreak’in yayınlanmasından sonra birkaç tane sorun da ortaya çıktı. Bu sorunlardan bir tanesi de hava durumu uygulaması. Hava durumu uygulamasındaki temel sorun plist listelerindeki bazı komut hataları. Bu komutları düzeltmek için öncelikle Cydia’dan Mobile Terminali indirmeniz gerekiyor, daha sonrası ise adeta çocuk oyuncağı! Şimdi nasıl yapacağınızı adım adım anlatalım.

hava durumu

Güncelleme: Cydia’ya girdiğinizde alt kısımda iki adet güncelleme göreceksiniz. evasi0n 6.0-6.1 untether ve UIKİt Tools güncellemesini yaparak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Eğer bu sorundan kurtulamazsanız aşağıdaki işlemi yapabilirsiniz.

1.Adım: Elinizdeki cihazın tarayıcısından aşağıda gösterilen komutları kopyalayın.

#!/bin/bash
chmod -x /usr/libexec/mobile_installation_proxy
killall -9 mobile_installation_proxy
rm /var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist /var/mobile/Library/Caches/com.apple.LaunchServices-045.csstore
launchctl stop com.apple.mobile.installd
launchctl start com.apple.mobile.installd

while [ ! -f /var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist ];
do
sleep 1
done
while [ ! -f /var/mobile/Library/Caches/com.apple.LaunchServices-045.csstore ];
do
sleep 1
done

sleep 10

chmod +x /usr/libexec/mobile_installation_proxy
sync
reboot;

2.Adım: Bu kopyalama işini kolay bir şekilde yapmanız biraz zamanınızı alır ve yorucu olur. Bunun için ilk önce Mobil terminali açın bilgi butonunu tıklayın ve kısa yol mönüsüne girin. Bu yeni kısayolun içerisine komutları yapıştırmanız daha kolay olacaktır. Kopyalama işini yaparken Iphone en baştaki ve en sondaki komutları bazen düzgün yapmıyor olabilir. Bu komutların baştan sona doğru girdiğinize iyice emin olun.

3.Adım: Tekrar MobileTerminali açın kullanıcı adı olarak: ‘root’ , şifre olarak da ’alpine’ yazın.

4.Adım: Telefonunuzun sol tarafında bulunan kısayol menüsüne giriş yapın ve oradaki kısa yollardan sizin kendi oluşturduğunuz kısa yolu seçin.

5.Adım: Şimdi telefonunuzu bir kenarı bırakın ve komut dosyaları kendi işini yapsın işlemi bitince zaten telefonunuz kendiliğinden otomatik olarak yeniden başlayacaktır.

Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra hava durumu uygulamasını açın ve her şeyin yolunda gidip gitmediğini kontrol edin. Yaptığımız bu işlem Siri ve App Store da meydana gelen bazı problemleri de çözer. Bu tür problemlerle karşılaşmamış olabilirsiniz ancak bu tür problemlerle karşılaşanlar için alternatif bir çözüm olabilir. Ayrıca, Mobile Terminal içerisinde iken Terminal giriş bilgilerinizi değiştirme imkânınız da vardır.

3 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir