Abeo İle Telefonunuzun Dock Menüsünü Kaldırın

abeo-cydia

iOS işletim sisteminin en güzel özelliklerinden bir tanesi, favori uygulamalarınızdan dört tanesine (cydiadan five icon docks tweakını kurarak beş tanesine) ana ekranınızın neresinde olursanız olun herhangi bir yerindeyken ulaşabilmek amacıyla ekranın altında bulunan dock menüsü. Eğer bu dock menüsünü kullanmak istemez ve bu menüden kurtulmak isterseniz, jailbreak yapılmış cihazınıza Abeo tweakını kurarak bu artık mümkün hale gelecek.

Bu tweakın tek bir amacı var ve bu işi gayet iyi bir şekilde yapıyor. Abeo tweakı ile iPhone’unuzun ana ekranında bulunan dock menüsünü kaldırabilir ve diğer ikonlar için kendinize er açabilirsiniz. Şöyle ki, bu tweak ikonlarınız için size yeni bir satır açmıyor, onun yerine mevcut ikonlar arasındaki boşluğu arttırarak boş alan oluşturuyor.

Bu şu anlama geliyor; aşağıda görülebileceği üzere, ikonlar dock tarafından işgal edilen boşluğa doğru bir miktar kayıyor ve boşluğu dolduruyor. Örneğin, iPhone 5S’te ikonların beşinci satırı dock menüsünün yerini alacak. Yine de bu tweak bazı kişilere çekici gelebilir çünkü dock yerine yeni bir menü satırı gelmiş oluyor.

abeo-tweak-1

Abeo tweakını cihazınıza kurduğunuzda herhangi bir ayar menüsüyle karşılaşmayacaksınız. Direk olarak beşinci satırınız dock menüsünün yerini alacak. Eğer dock fanatiklerinden olmadıysanız bu tweakı mutlaka deneyip görmenizde fayda var.

Abeo tweakı sadece iOS 8 cihazlarla uyumlu olarak çalışmakta. Bu tweak birçok tweakı içeren BigBoss reposunda değil, Cydia’da eklemeniz gereken http://repo.cpdigitaldarkroom.com reposunda bulunuyor.

Abeo tweakı hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullanmayı düşünür müsünüz? Sizin için Dock menüsü mü önemli yoksa ekranınıza gelecek olan beşinci satır mı? Yorumlarınızı eklemeyi unutmayın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir