Ac1dSn0w iPhone iPad iPod Touch Jailbreak nasıl yapılır?

Pwn Dev Team isimli yeni hacker grubunun yayınladığı ve isminin de Ac1dSn0w Jailbreak aracını sizlere ilk olarak Yeni Jailbreak Aracı Ac1dSn0w Yayınlandı konusundan duyurmuştuk. Ekip 9 kişiden oluşmakla beraber sözcülüklerini P01sonN1nja isimli hacker’ın yaptığını da ayrıca belirtmiştik. Henüz ilk sürümlerini yayınlamış olan ekip şu anda sadece Mac işletim sistemini destekleyen Ac1dSn0w beta 1 jailbreak’i bizlerle paylaştı. Kısa zaman sonra diğer işletim sistemlerine de uygun sürümleri yayınlayacaklarını belirten ekip jailbreak kullanıcıları için alternatif bir ekip olarak hayli faydalı ve verimli olacaklarını ümit ediyoruz. Özellikle iOS 5.0 ve iOS 5.0.1 untethered jailbreak’in beklendiği şu günlerde ortama biraz daha hareket getireceklerini umuyoruz. Aşağıda, Mac bilgisayarları olup da mevcut iOS 5.0 / 5.0.1 sürümlü cihazlarını jailbreak yapmak isteyen kullanıcılar bu işlemi nasıl yapacaklarını görebilirler.

Öncelikle diğer jailbreak uygulamalarında olduğu gibi bu konuyu ve jailbreak noktasında daha önce uygulama yapmamış kullanıcılarımızın olabileceğini düşünerek standart olarak bir giriş yapalım;

Jailbreak Nedir?

Her jailbreak programı gibi amaç iPhone, iPadi iPod Touch, Apple TV gibi cihazların üretici firma Apple tarafından koyulmuş olan sistem kilidini açmaktır. Jailbreak, hacker’lar tarafından iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV gibi cihazların sistem açıklarını bulmak ve bu açıklardan faydalanılarak geliştirdikleri exploit uygulamaları üzerinden sistem kilidini kaldırmak olarak izah edilebilir. Böylelikle cihazlarınızın sistemine bazı programlar ile erişimini sağlayabilir ve istediğiniz müdahaleyi yapabilme imkanına sahip olursunuz. Bu müdahalelerin başında sim kilitli cihazların sim kilidini açmak (unlock) ve uygulama, müzik, video ve tüm dosyaları iTunes dışında özgürce yüklemek gibi işlemlerin önünü açmış olursunuz.

Temel olarak jailbreak’in amacı bu olup crack diye tabir edilen ve ücretli uygulamaların bedava yüklenmesini sağlayan sistem kilidi kaldırma işlemidir. (crackli uygulamaları kullandıktan sonra beğendiğiniz uygulamaları satın almak etik açısından da hak ihlali açısından da daha uygun bir davranış olacaktır.)

Ac1dSn0w iOS 5.X.X Jailbreak Sürümleri

  • Ac1dSn0w Son Sürümü: Ac1dSn0w 1.0 Beta 2 İndir
  • Ac1dSn0w Jailbreak Beta 2 Konusuna Git>>
  • Jailbreak Yapılabilen Cihazlar: iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch 4G, iPad 1
  • Jailbreak Yapılabilen Güncel iOS Sürümü: iOS 5, 5.0.1 Tethered Jailbrea

Ac1dSn0w Önceki Sürümler

Ac1dSn0w Son Sürümü: Ac1dSn0w Beta 1 İndir

Ac1dSn0w ile Jailbreak Nasıl Yapılır?

Ac1dSn0w tıpkı diğer jailbreak metodlarında olduğu gibi son derece sade ve şık arayüze sahip,

Ac1dSn0w Jailbreak Nasıl Yapılır

Ac1dSn0w jailbreak aracını ilk çalıştırdığımızda bizi dört farklı fonksiyonun beklediğini göreceğiz. Tethered olarak jailbreak yapılabilen bu sürümde Jailbreak fonksiyonunun yanı sıra “Tethered Boot” yani jailbreak sonrası cihazımızı bu fonksiyonu kullanarak açıp daha sonraki her kapatıp açışımızda tekrar kullanacağımız fonksiyon. Pwned DFU ise cihazımızı DFU moduna almakta kullanılabilecek fonksiyon ve son olarak onarım modu döngüsü (recovery mode)’nden çıkılamadığı durumlarda kullanılacak olan diğer fonksiyonu görüyoruz. İsterseniz hemen Ac1dSn0w ile jailbreak’in nasıl yapılacağını anlatmaya çalışalım;

Birinci Adım: iOS 5.0 ve iOS 5.0.1 yüklü olan cihazımızı Mac işletim sistemli bilgisayarımıza USB kablosu ile bağlayalım.

İkinci Adım: İlk resimdeki seçim kutucukları seçilmişse cihazımızı DFU moda almakta bize eşlik edecek olan DFU aracını da etkinleştirmiş olacağız. Böylelikle cihazımızın ilk jailbreak aşaması olan DFU mod işlemini uygulamanın bizi yönlendireceği şekilde yapalım.

Ac1dSn0w Jailbreak Nasıl Yapılır

Üçüncü Adım: Hazırız,  “Start” butonu ile DFU mod işlemlerini cihazımızın kapalı durumda olduğu halde başlatıyoruz.

Ac1dSn0w Jailbreak Nasıl Yapılır

Dördüncü Adım: Bu adımdan itibaren cihazımızı DFU moduna alma işlemlerini başlatıyoruz.

Ac1dSn0w Jailbreak Nasıl Yapılır

Beşinci Adım: Ac1dSn0w uygulaması DFU mod işlemlerinin ardından jailbreak işlemini otomatik olarak başlatıp tamamlayacak.

Altıncı Adım: Jailbreak işlemi bittiğinde “Tethered Boot” fonksiyonunu Ac1dSn0w ana ekranından seçerek cihazımızın açılmasını sağlayacağız.

Son derece basit bir kullanıma sahip olan Ac1dSn0w’un anlatımı Mac cihaza sahip olmadığımızdan resmi sitesinde yayınlandığı şekilde anlattık. İleride Windows veya Linux sürümü çıktığında hem resimli hem de videolu anlatımı sizlere sunacağız. Ayrıca cihazınızın her kapanıp açıldığında tethered jailbreak metodu olmasından dolayı yukarıdaki dördüncü adımdan itibaren uygulamak suretiyle cihazımızı kullanabiliriz.

5 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir