ActiveDock İle Mac Zevkini Telefonunuzda Tadın

Tweak denince akla gelen ilk isimler Filippo Bigarella ve Surenix olur ve bu iki ismin meydana getirdiği tweaklar tek kelimeyle mükemmel olarak adlandırılır. Şimdi gelen tweak ise ActiveDock ve bu tweak ile ufak dokunmatik ekranınıza OS X stilinde bir dock (bir nevi menü de diyebiliriz) gelmesini sağlıyor.

ActiveDock

Aşağıdaki videoyu izleyerek ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaksınız.

ActiveDock basit olarak ekranınızın görüntüsüne şıklık katan bir eklenti. Grafiklerinin Sprigtomize 2 tweakının, Evasi0n ve Ayecon gibi uygulamaların yapımcısı olan Surenix tarafından yapıldığı göz önünde bulundurulunca tweakın iPhone, iPad ve iPod Touch’unuzda masaüstü bilgisayar deneyimi edinmenizi sağlayacağı aşikâr.

Tweakın görselleri o kadar iyi tasarlanmış ki, docku tweak olarak telefonunuza eklediğinizi bilmeseniz sanki telefonunuzun fabrikadan o şekilde üretilerek geldiğini zannedersiniz. iOS ile çok iyi uyum sağlayan eklenti, hiç iğreti durmuyor yani. Bunu birçok WinterBoard teması için söyleyemezsiniz fakat bu eklenti için bunu söyleyememeniz için hiçbir sebep yok. Ayrıca ActiveDock kullanabilmek için WinterBoard kullanmanıza da gerek yok.

ActiveDock’un kodlama mantığı aslında Filippo Bigarella’nın tweaklarından oldukça farklı. Dip bilgi olarak vermemizde fayda var, bilindiği üzere Bigarella geçtiğimiz günlerde tanıttığımız üzere LivelyIcons tweakını Cydia’ya sunmuş ve kazancını kanser hastaları için harcayacağını bildirmişti. CleverPin ve PasswordPilot gibi yıllarca telefonunuzda bulunması gereken ve mükemmel bir iPhone için edinmeniz gereken tweaklar listesinde de tanıtımını yaptığımız tweakların da sahibi Bigarella desek pek şaşırmazsınız galiba.

ActiveDock hoş görünümünün yanı sıra, dizilişini de değiştirebiliyor olmanız özelliği ile güzel bir eklenti. Cihazınızın ayarlarından uygulamayı dilerseniz kapatabilir, dilerseniz çeşitli ayarlarını değiştirebilirsiniz. Örneğin zıplama ayarlarından zıplama ayarı ikonunu aktif hâle getirdiğinizde, dock üzerinden bir uygulamayı çalıştırınca ve bildirim gelince o uygulamanın ikonu zıplamaya başlıyor. Zıplama seçeneğini dilediğiniz uygulama için aktif veya deaktif hale getirebiliyorsunuz.

ActiveDock ile zıplamanın derecesini de ayarlayabiliyorsunuz. Hiç, Anlık, 30 Saniye, 1 Dakika, 1.5 Dakika ve Süreklşi seçeneklerini kullanarak ne kadar zıplamasını istediğinizi de belirleyebiliyorsunuz. Özellikle bildirimle için kullanıldığında güzel bir olay olarak görünüyor.

Öte yandan ActiveDock, BigBoss reposunda 1.99 dolar gibi bir fiyattan sunuluyor.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir