Akıllı Telefonumuzu Doğru Şekilde Nasıl Şarj Etmeliyiz?

Günümüzde her insanın elinde bir telefon ve genellikle insanlar işlerini telefon üzerinden hallettikleri içinde telefon hayatımızın önemli bir parçası oldu. Durum böyle olunca da telefonumuzun en önemli unsuru olan batarya, bitme gereğinde bulunduğunda insanlar yanlarında harici şarj cihazları taşır oldu.

Telefonumuzu nasl arj etmeliyiz

Telefonunuzu doğru şekilde nasıl şarj etmeniz gerektiğiniz hakkında bilgiler paylaşacağız. Alt tarafta bulunan kısma göz atınız.

Doğru Şarj Nasıl Olmalı?

Öncelikle telefonunuza uygun orjinal şarj cihazı ve bataryadan başka ürünler kullanmayınız. Çünkü bataryanıza ve telefonunuza uygun ürünler kullanılmadığı taktirde, batarya ömrünü kısaltabilir hatta bataryanın patlamasına bile sebebiyet verebilirsiniz. Ayrıca yeni Lityum-İyon bataryaların özelliği, telefon sabaha kadar şarjda dursa bile batarya tam dolduğu zaman akımı keser ve dolumu tamamlar. Böylelikle de bataryanızın sağlıklı şekilde devam etmesini sağlar.

Doğru bilinen yanlışlardan kurtulmalıyız. Telefonu ilk aldığımızda 24 saat şarjda durmalı sözü tamamen yanlış ve gereksizdir. Artık günümüz cihazlarında öyle bir gereksinim kalmadığını ve 6 saat sarjın yeterli olacağı açıklanmıştır. Ayrıca eski telefonlarında 24 saat kuralı yanlış, sadece 16 saat durması yeterli olacaktır. 24 saat bekleseniz bile bataryanıza hiçbir faydası olmayacaktır.

Yine eskilerden kalma bir kural olan bataryayı tamamen bitirip şarj etme konusuda da artık yeni telefonlarda çok yanlış olarak bilinir. Çünkü Lityum-İyon bataryalar %10-%20 kısmına kadar inmesi yeterlidir. Çünkü sıfırlanan batarya tekrar şarja takıldığında ve bu tekrarlandığında batarya dengesizleşmeye ve ömrünü kısaltmaya başlarsınız.

Ek bilgi olarak da acil işiniz var ve telefonunuzun daha hızlı şarj olmasını istiyorsanız cihazınızı uçak moduna alın yada cihazınızı tamamen kapatıp öyle şarj edin. Böylelikle cihazın başka yerlere harcayacağı güç akımını engelleyerek hızlı şekilde şarj etmiş olursunuz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir