Alexa Verileri Güvenlimi?

Alexa üzerinde bir çok dedikodunun webmaster forumlarında dolaşmasına rağmen hala güncelliğini ve önemini koruyan bir sistem olarak webmaster arkadaşların sıklıkla kullandığı bir sitedir. Sitenin webmaster’lara sağladığı istatistiki bilginin yanı sıra Google arama motorunun Pagerank kriterlerinden bir tanesi olması ise dikkatlerin her zaman bu site üzerinde de olmasını gerektiriyor.

Basit ifadeyle alexa,  web sitelerin sayfa gösterimleri üzerine bir gün önceki verilere dayanarak istatistik sayfasında bu verileri yayınlayan bir sitedir, bu bilgilere sitemizin alexa istatistik sayfasından ulaşıp nasıl çalıştığı ve hizmet hakkında görsel bilgi edinebilirsiniz. Bu sitenin bir diğer önemli yanı ise daha çok yurt dışındaki reklam verenlerin, sayfa gösterim ve buna bağlı sitelerin sıralamasına reklamlarını verdiğini düşününce ne denli önemli bir sistem olduğu anlaşılabilir. Verdiği istatistiki bilgileri ve ülke bazında site sıralamalarını da takip edebileceğiniz bu siteden günlük haftalık ve aylık şekilde bu verilerin güncel hallerini takip edebiliriz.

her zaman daha doğru bilgi toplamasına katkıda bulunmak için web sitenize boyutlarını kendiniz belirleyeceğiniz alexa widgetini koymanızla beraber bu bilgilerin en doğru şekilde güncelleneceğini unutmayın (sitemizde hemen sağ taraftaki gibi) bu widgeti buradan site adresinizi girerek elde edebilirsiniz. Ayrıca alexanın bir diğer aracı ise toolbar uygulaması ki bu toolbar vasıtasıyla gezdiğiniz siteler hakkında alexanın bilgiler toplamasına katkıda bulunabilir ve bu toolbar ile en sık gireceğiniz olan kendi sitenizin alexa verilerinde daha iyi bir konuma gelmesini sağlayabilirsiniz. Basit anlamda size anlatmaya çalıştığımız ve iki aracını kısaca tanıttığımız bu yazımıza ek olarak detaylı bir makale yazmayı düşündüğüm bu konuda ilerleyen günlerde eklenecektir.

Siz siz olun alexayı önemseyin ve %100 doğruları yansıtmasa da bir çok arama motorunun bu verileri önemsediğini ve değerlendirme kriterleri arasında önemli bir yeri olduğunu unutmayın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir