AMP Nedir? Ne İşe Yarar? AMP ve SEO

Tüm ağ trafiği artık mobil cihazlar üzerinden gerçekleşiyor. Artan mobil cihaz kullanımı, internet sitelerini de AMP kullanmak zorunda kıldı. AMP Nedir? Ne İşe Yarar? AMP ve SEO detaylarıyla yazımızda.
Anal, oral, fetiş ilişki… bahçelievler escort kadınlarında ne ararsanız var.
AMP-Nedir-Ne-İşe-Yarar

Accelerated Mobile Pages kelimelerinin baş harflerinden oluşan AMP, hızlandırılmış mobil sayfalar anlamına gelmektedir. Popüler arama motoru Google tarafından geliştirilerek yayınlanan AMP, mobil dünyaya adapte olmakta zorluk çeken internet sitelerini ivmelendirmeyi amaçlamaktadır.

AMP Nedir? Ne İşe Yarar? AMP ve SEO

Yapı itibariyle sadece hız üzerine yoğunlaşan AMP kod yapısı, görsel dinamiklerden uzak bir yapıya sahiptir. AMP kullanıldığı zaman, internet sitesinin tüm verileri Google sunucularının önbelleğinde tutulur. Mobil bir kullanıcı, internet sitesinin AMP sayfasına bağlandığında önbellekten gelen veri çok hızlı bir şekilde yüklenir.

5G Nedir? Nasıl Çalışır? (Tüm Merak Edilenler)

WordPress’e AMP Kurmak

AMP Avantajları ve SEO

Dünya’da en fazla kullanılan blog yazılımı WordPress için herhangi bir düzenleme ve geliştirme yapmak oldukça kolaydır. Google’ın güncellemelerine en hızlı adaptasyonu gerçekleştirebilen WordPress, AMP uyumunda da başarılı bir kolaylık sağlamış durumda.

WordPress panelinizden plugins(eklentiler) sayfasına girin ve AMP yazarak aratın. Karşınıza çıkan eklentiyi indirdikten sonra Accelerated Mobile Pages adlı uygulamayı indirin ve kurulumları gerçekleştirin. Oldukça basit birkaç konfigürasyon ile artık amp sayfalarınız hazır oldu.

Diğer taraftan Yoast SEO eklentisini kullanıyorsanız Yoast SEO AMP yazarak Yoast’ın geliştirdiği AMP SEO eklentisiyle de sitenize katkı sağlayabilirsiniz.

Tüm bu işlemlerden sonra geriye kalan Google botlarının sitenizi ziyaret ederek AMP’leri önbelleğine indexlemesidir.

AMP ve Adsense

Merak etmeyin, Adsense başta olmak üzere pek çok reklam türü de AMP’ye eklenebilir. Hatta AMP’nin sade içerik yapısı itibariyle reklam tıklama sayılarınızın da bir hayli artacağını belirtebiliriz.

İnternet Sitesine AMP Nasıl Kurulur?

İnternet Sitesine AMP Nasıl Kurulur

Eğer eklenti yönetim sistemine sahip olmayan bir internet sitesi kullanıyorsanız da endişe etmenize gerek yok.

amp.dev adresinden AMP kurulumu için izlemeniz gereken yol detaylı bir dökümantasyon ile açıklanmış durumda.

AMP Avantajları ve SEO

  • Google son güncellemeriyle birlikte artık AMP’ye sahip internet sitelerini göz önünde tutmaktadır.
  • Google hızlı internet sitelerini sever. Bu yüzden mutlaka AMP gibi hızlı bir yapıya sahip olun.
  • AMP, Javascript ve HTML kod yapılarını kendi CDN servisi üzerinden kendi yapısıyla sunar.
  • AMP sayfasında iken site adres çubuğunun yanında şimşek işareti çıkarak AMP kullanıldığını ve özel bir sayfa olduğunuzu ifade eder.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir