Android 4.3 ve Güncellenmiş Geliştirici Araçları

Geçtiğimiz günlerde San Francisco da Android’in yeni güncellemesi 4.3 ün yayınlandığı duyuruldu. Bu güncellemede kullanıcılar ve geliştiriciler için birçok özelliğin getirildiği belirtildi. Android 4.3 Google Play’in yeni Nexus 7 tableti ile uyumlu hale getirildiği söylendi. Şimdilik Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10, and Galaxy Nexus HSPA+ cihazları için dünya genelinde güncellemeler yayınlandı.

jbean_srgb.png

Android 4.3 ile geliştiriciler için zenginleştirilmiş performans sayesinde uygulamalar daha hızlı, sorunsuz ve efektif bir hale geldi. Yeni özellikleri ve yeteneklerle birlikte uygulamalarda kullanıma hazır hale getirildi. Peki 43 sürümüyle birlikte getirilen yenilikler neler?

OpenGL ES 3.0: Oyun geliştiricileri OpenGL ES 3.0 ve EGL’nin genişletilmiş standart özellikleri ile bir çok yeni avantaj sağladı.

Bluetooth Smart: Şu an için uygulamalarınız düşük güçlü akıllı Bluetooth cihazları ile iletişim halinde olabilir. Bu sayede sağlık, konum belirleme ve yakınlık için gibi özelliklerin kullanımı olanaklı halde geldi.

Kısıtlanmış Profil: Tablet sahipleri için uygulamalar için yeni kısıtlanmış profil seçeneği sunuldu. Bu sayede aileler çocukları için uygun görmedikleri uygulamaları kısıtlayabilecek. Uygulamalar uygulama sahipleri için her tablet için çeşitli tipte kontrol seçeneği sunuyor.

Yeni Medya Seçeneği:  Yeni modüler DRM yapısı ile meda uygulaması yaratan geliştiriciler uygulamalarına MPEG gibi protokolleri daha kolay bir şekilde entegre edecekler. Uygulamalar ayrıca VP8 çözücü sayesinde yüksek kalitede videolara daha kolay ulaşacaklar.

Bildirimlere Giriş: Uygulamalarınızdan gelen bildirimler bildirim çubuğunda şu an için görünebilir. Bunları istediğiniz şekilde gösterebilirsiniz. Uygulamalarınızı istediğiniz şekilde yakınınızda bulunan herhangi bir Bluetooth cihazına aktarabilirsiniz. İstediğiniz gibi güncelleme yapabilir ve bildirimleri yok sayabilirsiniz.

Geliştirilmiş Profil Araçları: Systrace içerisindeki yeni etiketler ve GPU ekranı uygulamalarınızda size muhteşem bir performans sağlar.

Android 4.3 ile birlikte özetle yüksek performansa sahip oyunlar ve uygulamalar oluşturulabilecek. Eğer Android geliştiricisi iseniz 4.3 sürümünün getirmiş olduğu yeniliklerden bir an önce faydalanma başlayabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir