Android Cihazlar için En İyi 10 Duvar Kağıdı Uygulaması

Android işletim sisteminin bizi en çok çeken yönü inanılmaz bir biçimde kişiselleştirilebilir olmasıdır. Fakat telefonunuzun muhteşem bir görünüme kavuşması için temalar yüklemenize, forum forum gezerek nasıl Root yaparım konulu yazıları incelemenize gerek yok. Bu yazımızda size tanıtacağımız 10 adet ücretsiz Android duvar kâğıdı uygulamasını telefonunuza yükleyerek istediğiniz kategoride, renkte ve özellikte duvar kâğıdını seçerek telefonunuzu muhteşem bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

1

Android’ in varsayılan duvar kâğıtlarından sıkılanlar için mükemmel uygulamalar

Tapet: sorunsuz bir görünüm arayanlara

“Tapet” modası geçmiş olan bir duvar dekorasyon sanatına verilen bir addı. Fakat uygulama olan Tapet için her kelime uygun fakat modası geçmiş olarak asla nitelendirilemeyecek bir uygulama. Tapet uygulaması sayesinde Android cihazınızın ekranını süsleyebileceğiniz sınırsız sayıda duvar kâğıdı oluşturabilirsiniz. Evet, oluşturabilirsiniz, çünkü tapet uygulamasında yerleşik grafikler yerine desenler var ve bu desenleri istediğiniz şekilde kullanarak kendinize özel duvar kâğıtları oluşturabilirsiniz.
Uygulama ayarlarına girdiğinizde ne kadar fazla desen ve seçenek olduğunu görebilirsiniz. Oluşturduğunuz birden fazla duvar kâğıdını da belirli aralıklarla değiştirilebilecek şekilde ayarlayabilir, tek bir duvar kâğıdına saplanıp kalmazsınız. (Buradan indirin)

2
Desenler ve renkler, basit gibi fakat sınırsız seçenek sunmakta.

Minima: parallax efekti sevenlere

Parallax özelliği yeni cihazlarda sıradan bir özellik fakat akıllı telefonların çoğunda bir “yenilik” gibi duruyor. Telefon ekranı açıkken telefonu sağa sola, öne arkaya doğru eğdiğinizde arka planı 3 boyutlu görünüm efekti vererek hareket eder. Minima adlı bu uygulama Android cihazlardaki bu özelliği kullanarak mükemmel duvar kâğıtları tasarlamış. Tüm duvar kâğıtları büyük titizlikle tasarlanmış ve çoğu el yapımı hissi vermektedir. Bu uygulamanın ücretsiz versiyonu yalnızca 35 adet duvar kâğıdı sunmaktadır, deneme sürümünde verilen bu duvar kâğıtlarını isteğiniz özelliklere göre düzenlemeniz de mümkündür. Google Play Store üzerinde sunulan ücretsiz versiyonu deneyin ve tam sürüme yükseltmeye değip değmediğini kendiniz keşfedin. (Buradan İndirin)

3

500 Firepaper: akıcı ve otomatik değişen duvar kağıdı

500px adlı web sitesini duydunuz mu? Duymadınızsa belirtelim, dünyanın dört bir yanından çektikleri fotoğrafları paylaşan insanların bulunduğu bir web sitesi. 500 Firepaper uygulaması ile bu sitede yayınlanan en iyi 500 fotoğrafı duvar kağıdı olarak telefonunuzda görebilirsiniz. Uygulama ayarlarında duvar kağıtlarının ne sıklıkta değiştirebileceğinizi belirleyen bir seçenek bulunmakta. Bu seçeneklerin yanı sıra hangi kategoride görsellerin duvar kağıdı olarak ayarlanacağını da belirleyebilirsiniz

500 Firepaper uygulamasının özelliklerinden bir örnek vermek gerekirse; telefon kilidini her açışınızda farklı bir duvar kağıdı gelmesini ayarlayabilir, ya da ekrana 3 parmak birden dokunulduğunda değişecek şekilde de ayarlanabilir. Bu kadar sık resim değişmesine rağmen uygulamanın kullandığı alanı gördüğünüz zaman şaşırabilirsiniz.  (Buradan İndirin)

4

Wallmax: başka yerlerde bulamayacağınız orijinal duvar kâğıtları

Wallmax uygulaması gizemli bir elmas gibi. Benzerlerine nazaran indirilme sayısı oldukça düşük fakat geliştiricilerin kullandığı duvar kâğıtları oldukça ilgi çekici. Kusursuz bir uygulama değil tabi ki, resimlerin yüklenmesi biraz zaman alabiliyor, fakat bu hatalar duvar kâğıtlarını gördüğünüzde devede kulak kalacak kadar küçük hatalardır.
İpucu: Uygulamayı açtığınızda herhangi bir duvar kâğıdı göremezsiniz. Öncelikle arama kriterlerini belirleyip ona göre duvar kâğıtlarını görebilirsiniz. Daha sonra da bu duvar kâğıtlarını indirilme, oylanma gibi kriterlere göre sıralayabilirsiniz. (Buradan İndir)

5

Zedge: en büyük Android duvar kâğıdı uygulaması

Zedge sadece duvar kâğıtları değil, temalar, zil sesleri ve bildirim tonları da sunmaktadır. Duvar kâğıdı koleksiyonu ise müthiş derecede geniştir. Ortalama 11.000 farklı duvar kâğıdı mevcut. Uygulama içerisinde arama yapmak, aradığını bulmak oldukça kolaydır. (Zedge Uygulamasını İndir)

6

Backgrounds HD Wallpapers 50M+: geniş kullanıcı kitlesi olan profesyonel bir uygulama

Backgrounds HD uygulaması dünyanın her bir yanından tasarımcıların katılımıyla oluşturulan duvar kâğıtları sunmaktadır. Telefonunuzu kişiselleştirebileceğiniz 7.000 den fazla duvar kağıdı bulunmaktadır. Eğer bir duvar kâğıdı ekranınıza oturmazsa istediğiniz şekilde kırpmanıza ve ayarlamanıza da izin vermektedir. Dilerseniz bu duvar kâğıtlarını sosyal medyada ya da WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarıyla da arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. (Buradan İndir)

7

Cool Wallpapers HD: akıllı saatler için de mevcut

Cool Wallpapers HD uygulaması sadece Android tablet ve telefonlarda değil, Android işletim sistemli akıllı saatlerle de uyumlu olarak çalışmaktadır. Bu uygulama ile edindiğiniz duvar kâğıtlarını doğrudan akıllı saatlerinize de gönderebilirsiniz. Oldukça geniş duvar kâğıdı kategorilerinde istediğiniz anahtar kelime ile ya da kategori seçimiyle hızlıca arayabilir ve bu duvar kâğıtlarını ister sosyal medyada isterseniz de arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. (Buradan İndir)

8

Muzei Live Wallpaper: sanat tutkunları ve hareketli duvar kâğıdı sevenler için

Biraz sanata düşkün müsünüz? Telefonunuzun ekranında bir Van Gogh tablosu ya da sanatsal başka bir çalışma mı görmek istiyorsunuz? Muzei Live Wallpaper wikiart.org sitesini kullanarak size muhteşem duvar kâğıtları sunar. Uygulamanın size sağladığı duvar kâğıtlarının tamamı HD kalitededir. Ekranınız açıkken uygulama ikonlarının net görünmesi için arka planı koyulaştırır, fakat boş bir alana parmağınızla dokunduğunuzda netleşme geri gelir. Cool Wallpaper uygulaması gibi Muzei de akıllı saatlerle uyumlu olarak çalışmaktadır. (Buradan İndirin)

9

Shake Them All! Live 2 Wallpaper: değişik bir şeyler arayanlara

Shake Them All uygulaması oldukça eğlenceli bir duvar kâğıdı uygulaması. Bu uygulama Android işletim sisteminin sensörlerini kullanan bir uygulamadır. Yani yer çekimi, sallama, dokunma, ışık ve ses ile yönlendirilebilmektedir. Uygulama ile telefonunuzun ekranına Android boy denen karakterlerden çok sayıda gelmektedir. Telefonu hareket ettirdiğinizde, salladığınızda bu karakterler de aynı şekilde tepki vermektedirler. Açıkçası açıklayarak anlatmak biraz zor, en iyisi siz indirip deneyin, bağımlısı olabilirsiniz. (buradan indir)

10

Transparent Screen: nadir bulunan şeyleri sevenlere

Aslına bakarsanız bu tam olarak bir duvar kâğıdı uygulaması değil. Fakat bir yerden duvar kâğıtları ile alakalı bir uygulama. Transparent Screen uygulaması adından da anlaşılacağı gibi telefonunuzun ekranına şeffaf bir görüntü getiren bir uygulama, bunu yaparken de telefonunuzun kamerasını kullanır. Yani telefonun arkasında ne varsa duvar kâğıdı da o olacaktır. Geliştiriciler bu uygulamayı yaparken bataryayı düşünmemiş olabilirler. Bunun yanında halka açık alanlarda bu uygulama açıkken telefonu kullanmak bazı sıkıntılar çıkarabilir. Yine de Transparent Screen uygulamasını denemek isterseniz (buradan indirin)

11

Onur Konuğu: WhatsApp Wallpapers

Her ne kadar Android işletim sistemine ait duvar kâğıdı uygulamalarından bahsediyor olsak da başlı başına bir çığır açan WhatsApp uygulaması için duvar kâğıtlarından bahsetmemek olmazdı. Bildiğiniz üzere WhatsApp sohbet ekranının arka planında varsayılan bir duvar kâğıdı var. Dilerseniz yukarıda bahsettiğimiz duvar kâğıdı uygulamaları ile edindiğiniz duvar kâğıtlarını WhatsApp ayarlarını kullanarak duvar kâğıdı yapabilir, dilerseniz de WhatsApp’ın kendi yayınlamış olduğu duvar kâğıdı uygulamasını indirerek size sunulan duvar kâğıtlarını kullanabilirsiniz. Şunu belirtelim ki WhatsApp duvar kâğıtları uygulamasında sınırlı sayıda (oldukça az) duvar kâğıdı bulunmakta. Geliştiriciler zamanla yeni görseller ekler mi bilemeyiz. (buradan indirin)

12

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir