Android İşletim Sistemli Yeni Nokia C1

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz dönemlerde Nokia, Microsolf tarafından satın alınmıştı. Yapılan açıklamalara göre de 2016’ya kadar Nokia adında yeni bir cihaz üretimi gerçekleşmeyecek idi. Ancak sürpriz bir olay gerçekleşti ve yeni Nokia C1 üretilmeye başlandı. Nokia C1, android işletim sistemine sahip olacak ve farklı bir alt yapı kullanılacak denildi. Nokia C1’in özellikleri kaçak yollar ile internet medyasına sızdırıldığı için görüntüler çok net değildir. Fakat asıl kaynaktan alınan bilgiler doğrultusunda Nokia C1’in özelliklerini sizlere aktarabiliriz.

c1Yeni Nokia C1 Özellikleri

Alınan bilgilere göre; Nokia C1’in 5 İnç’lik bir ekran özelliği olacak. 3 GB RAM ile birlikte bizlere gelecek olan Nokia C1, güç olarak da 2.8 GHz hızında bir işlemci kullanılacak.

Android 5.0 Lollipop versiyonları ile kullanıcılara ulaştırılacak olan Nokia C1, Nokia’nın Z Launcher başlatıcısı ile birlikte sunulacak.

Tam olarak 20.1 Mp arka kamerası ile gerçekten merak söz konusu olan Nokia C1, 5 Mp ön kamerasıyla da selfie için çok uygun bir pixel ve çözünürlüğe sahip olacaktır.

Kaç farklı versiyon ile birlikte sunulacak ?

3100 mAH kamerasıyla da uzun süre şarja gerek duymayacak özellikte olan Nokia C1, iki versiyon ile bizlere gelecek. Windows Phone Versiyonu ile birlikte seçim hakkı bizlerin olacaktır. Windows Phone versiyonunda da 2 GB RAM kullanılacağı belirtilerek, diğer tüm özellikleri android versiyonu ile aynı olacak.

İsteyen kullanıcılar android versiyonunu alırken, android ile arası düzelmeyen kullanıcılar Windows Phone versiyonuna 1 GB daha düşük RAM kapasitesi ile birlikte sahip olabilecekler.

Telefonun Türkiye’de ne zaman satışa çıkarılacağı ise henüz belirlenmedi. Fakat Samsung ve ya HTC gibi markalar android konusunda kendilerini ne kadar üst seviyede gösterdiklerini görebiliyoruz. Nokia C1 modeli ile bu markalardan daha çok tutulabileceği ise merak söz konusu.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir