Android Jelly Bean 4.3 Güncellemesi ve Tarihleri

Android 4.3 güncellemesini alacak olan modeller ve markalar az çok belli oldu. Bu major sayılabilecek güncellemeyi alabilecek markalar birçok Android’li kullanıcının merakını cezbediyor.

Bildiğiniz gibi Nexus ile başlayan Android Jelly Bean 4.3 furyası sonrasında birçok marka ve model kendilerine bu güncellemenin ne zaman geleceği konusunda merak içerisindeydiler. Nexus tablet ve sonrasında gelen güncelleme tarihlerine ilişkin bazı bilgiler mevcut. Markalar ufaktan güncelleme alacak modelleri ve tarihleri hakkında listelerini yayınlamaya başladılar.

Android 4.3 Jelly Bean

Android Jelly Bean 4.3 güncellemesini marka ve model olarak genel bir tarihleme yaparak duyurmak istedik. Umarım faydalı bir paylaşım olur.

Samsung

Galaxy Note 3‘ün 25 Eylül‘de satışa başlanması bekleniyor. Samsung ilk olarak bu modeliyle birlikte Android Jelly Bean 4.3‘ü kullanıcılarına sunacak. Ardından ise amiral gemileri Galaxy S4 için yayınlamaya çalışacak. Sonrasında ise sırasıyla Galaxy Note 2 ve Galaxy S3 için gelmesi planlanmış listede. Yani 25 Eylül itibariyle güncellemenin de startı verilmiş olacak.

Sony

Sony bildiğiniz gibi Ağustos ayının hemen başında Android 4.2.2 güncellemesini modellerine vermeye başlamıştı. Güncelleme biraz daha geriden takip ediliyor. Dolayısıyla da Jelly Bean 4.3 güncellemesi de bu şekilde geriden gelecek. Ancak kullancılar çok beklemeyecekler. Ekim ayının ortalarında felan bu güncellemenin dağıtımına başlanması planlanan çizelgede. Güncelleme alacak modeller ise sırasıyla; Xperia Z Ultra, Xperia Z ve Xperia ZL ile Xperia Z Tablet olarak açıklanıyor. Şimdilik diğer modeller hakkında bir bildiri yok.

HTC

HTC bu konuda bir açıklamada bulundu. HTC One modeli için Jelly Bean 4.3 güncellemesinin hazır olduğu ve Eylül ayının sonlarına doğru dağıtımın başlayacağını duyurdu. Bu açıklamaya bakarsak tuhaf bir de durum söz konusu. Daha 4.2.2 güncellemesi bile tam olarak dağıtılamadı. Daha cihazına 4.2.2 güncellemesi almayan bir yığın One X ve One X+ kullanıcısı varken Jelly Bean güncellemesini nasıl verecekler o da ayrı bir merak konusu. Android 4.2.2 kullanıcılarının yaşadıkları sorunlar da cabası. Belki de buna geçişi bu yüzden yavaşlatmış olabilirler.

LG

Sektörün bir diğer büyük markası olan LG’de de muhtemelen Jelly Bean 4.3 güncellemesi beklentiler arasında. Kullanıcılar bu konuda meraklı fakat gelen bilgiler şu şekilde. LG G2 ile zaten Jelly Bean 4.3’ü kullanmaya başlayacak. Ancak diğer modelleri Optimus G ve G Pro için 4.3 güncellemesi ne zaman gelecek hala belirsiz. Bu konuda bir bilgi paylaşılmamış.

Android Jelly Bean 4.3 güncellemesini muhtemelen 1 yıl içerisinde çıkmış birçok marka ve model alabilecek gibi. Ancak açıklanan ve merak edilen marka ve modeller bu şekilde. Markalar genel olarak son çıkardıkları telefonlarda Jelly Bean desteğini sunacak. Sonrasında da fırsat buldukça geriye dönük çalışmalara devam edecekler gibi görünüyor.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir