Android “Kit Kat” ismiyle gelecek

Android’in yeni sürümünün 5.0 olması bekleniyordu. Bu konuda bir süpriz geldi ve 4.4 sürümü ile major bir güncelleme yapılmadı ancak ismini Kit Kat olarak duyurdu. Android sürümlerine hep şekerleme isimleri veriyor. Şeker gibi güncellemeler diye nitelendiriyor Android’li geliştiriciler.

Aslında yeni ismin Key Lime Pie olacağı düşünülüyordu. Sızıntılarda bu şekilde adını duymuştuk. Bu nokta da şeker ismini değiştirmişler anlaşılan. Almanya’da düzenlenecek olan IFA 2013 fuarı öncesinde birçok teknoloji devi yeni tanıtımları için sabırsızlanıyordu. Fuar bu gün ve Android’de Kit Kat ismiyle kullanıcılarını selamlayacak.

android 4.4 kit kat

Akıllı telefon piyasasının çok büyük bir yüzdesine sahip olan Android, yapacağı güncellemelerle bu yüzdesini korumak istiyor. 1 milyar Android’li cihazın aktif olduğu paylaşılıyor. Gerçekten rakam çok büyük. Kullanıcılar açısından da belli bir alışkanlık sağlandığı için ve yeterince de geliştirilebildiğinden, akıllı telefon üreticileri bu işletim sisteminden şaşmıyor. Açıkcası Android’li kullanıcı pastasından pay alabilmek için yarışıyorlar.

iOS 7‘nin de tanıtımı yaklaştı, Android Kit Kat’ı duyurdu… Yani bu ay teknoloji gündemi oldukça yoğun geçecek. Kullanıcılar da heyecanla bekliyorlar. Yeni teknoloji bizlere nasıl yenilikler getirecek. Bekleyip göreceğiz…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir