Google Başkanı: Android Lider

Google Başkanı Eric Schmidt, yaptığı sansasyonel açıklamayla herkesi şaşırttı. Schmidt’e göre, Apple ile aralarında süren akıllı telefon savaşlarının galibi kendi şirketi. Rakamlar kesinlikle Android’i destekliyor.

Eric Schmidt

Araştıma şirketi Gartner’e göre, Samsung ve Apple neredeyse dünyanın akıllı telefon pazarının %46,5’ine sahip. Akıllı telefonlardaki işletim sistemi bazında bakıldığında ise Android açık ara önde ve geçen sene %52 olan payını bu sene %72,4’e çıkarmış durumda. Apple’ın iOS’u ise %13,9’da kalmış. Yine de, söz konusu kâr olduğunda Apple birinciliği kimseye kaptırmayacak gibi görünüyor.

Schmidt’in yaptığı açıklamaya göre;

Bu büyük bir platform değişikliğidir; 20 yıl öncesinin ölçeğine bakıldığında – Microsoft, Apple’a karşıydı. Açık olarak görünüyor ki bu savaşın galibi biziz.

Şu konu çok açık ki, Google’ın patron Android’in lider olduğunu söylemeye teşvik edilmiş. Çünkü, elbette Google’da biliyor ki Apple’ın platformu üçüncü parti geliştiriciler açısından mobil uygulamalar sayesinde para kazandırma konusunda hâlâ 1 numara.

Böyle bir iddianın gündeme gelmesi güzel fakat yine de tekrar söylüyoruz dünyanın en çok satan telefonu olan telefon iPhone ve mobil web trafik paylaşımında büyük üstünlüğe sahip.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir