Android Market Gitti Google Play Geldi

Yeni platform Google Play yalnızca mobil uygulamaları kapsamıyor. Google‘ın sattığı video, e-kitap, müzik gibi tüm dijital içerikleri bir çatı altında toplayan Google Play ile ilgili son birkaç gün içinde yapılan haberlerde bir tabletten bahsedilmişti. Konuyla ilgili Google Geliştirme Direktörü Chris Yerga’dan bir açıklama geldi. Uzun süredir planlanan bir değişikliği hayata geçirdiklerini belirten Yerga, doğru zamanın şimdi olduğuna inandıklarını belirtti.  Google’ın eli yüzü düzgün bir platform haline getirmek için uzun bir zaman harcadığı Android Market, nihayet istenen kıvama gelmişti. Ancak bu kez platformun isminde yer alan Android imgesi, diğer kullanıcıları biraz dışarıda bırakıyor ve anlam karışıklığına yol açıyordu.

Google Play

Hem bu karışıklığı ortadan kaldırmak, hem de güçlü bir platform yaratmak isteyen Google böylece Google Play‘i hazırlayarak kullanıma sundu.  Android Market’e göre daha göze hoş gelen bir tasarıma ve navigayon açısından daha anlaşılır bir yapıya bürünen Google Play’e dahil olan platformların ismi de değişecek. Android Market, Google Play Store, Google Music ise Google Play Music olarak adlandırılacak.

Değişiklikler tam olarak hayata geçirildiğinde Android kullanıcıları platformdaki tüm içeriğe erişebilecek. Google’ın geleceği tartışılan ürünü Google TV‘nin bu platforma erişip erişemeyeceği konusu ise henüz açıklığa kavuşmuş değil.  Dünyanın farklı bölgelerindeki Google kullanıcılarının platformun içeriğinden yararlanabilme olasılığı da farklılık gösterecek. ABD’deki kullanıcılar müzik, e-kitap, film ve Android uygulamalarına anında erişebilecek. Kanada ve İngiltere’de ise film, e-kitap ve Android uygulamaları indirilebilecek.

Avustralya’da e-kitap ve uygulamalar, Japonya’da film ve uygulamalar indirilebilecek. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu diğer dünya ülkelerinde ise şimdilik yalnızca Android uygulamaları indirilebilir durumda. Diğer içeriklerin erişilebilirliği konusunda ise daha sonra açıklama yapılacak.

Kaynak: ComputerWorldTurkiye

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir