Android Oyunlar Bilgisayarda Nasıl Oynanır?

Dizüstü ya da masaüstü bilgisayarınızda büyükçe bir ekranda Clash of Clans oynamak isteyebilirsiniz. Ya da kocaman bir ekranda Candy Crush Saga oynamak isteyip aynı zamanda da telefonunuzun şarjını korumak isteyebilirsiniz.
Bu yazımızda android cihazlarınızda eğlendiğiniz ve büyük bir zevkle oynadığınız oyunları bilgisayarınızda nasıl oynayacağınızı anlatacağız.

Adım 1: BlueStacks App Player İndirin ve Yükleyin

BlueStacks(www.bluestacks.com) web sitesinden kurulum dosyasını indirin ve yükleyin. BlueStacks App Player kurulumu oldukça kolay bir program pek zorlanmayacaksınız. Kurulumdan sonra ilk açılışta Google Hesabınızı girmelisiniz.

android-oyunlar-bilgisayarda-nasil-oynanir

Adım 2: Uygulamalarınızı İndirin

BlueStacks ayarları tamamlandıktan sonra sizi Ana Ekran’a yönlendirir. Yüklü olan uygulamalarınızı burada görebilirsiniz. Search kısmından indirmek istediğiniz uygulamayı arayıp bulabilir ve yükleyebilirsiniz.

android-oyunlar-bilgisayarda-nasil-oynanir2

Adım 3: Fare ve Klavye Kontrollerini Ayarlayın

Eğer dokunmatik bir ekran kullanmıyorsanız bu ayarlara göz atmalısınız. Çünkü diğer türlü epey zorluk çekersiniz. Dokunmatik kontrol gereken bir uygulamayı başlattığınızda BlueStacks size kontrol tuşları sunacaktır. Birçok oyun için yakınlaştırma-uzaklaştırma tuşları aşağı ve yukarı ok olarak atanır.
Eğer siz klavye kullanmak istemiyorsanız BlueStacks’ta usb bir oyun kolu da kullanabilirsiniz.

android-oyunlar-bilgisayarda-nasil-oynanir3

Adım 4: Sonuç!

Artık bilgisayarınızda Android oyunları oynayabilirsiniz. İsterseniz BlueStacks yerine başka Android emülatörler de deneyebilirsiniz. Örneğin; GenyMotion ya da Andy.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir