Android Telefonlarınızda Bilmediğiniz 14 Özellik

Günümüz teknolojisinde android telefonların hayatımızda ki önemi gittikçe artmaktadır. Bilgisayarlarımızı unuttuğumuz bu dönemde android telefonlarımıza olan bağlılığımızı bir o kadar arttırmış durumdayız. Fakat android telefon kullanıcıları standart özelliklerini kullanmak dışında telefonun muhtemelen çoğu özelliğini bilmiyordur diye düşünüyoruz. İşte android telefon kullanıcılarının işini kolaylaştıracak ve telefonlarınıza daha çok ısınmanızı sağlayacak bilinmeyen 12 özellik;

02

  1. Kullandığınız telefonda NFC özelliği varsa telefonları bir birine tokuşturma yöntemi ile veri aktarımı sağlayabilirsiniz. Öncelikle paylaşmak istediğiniz dosyayı açın ve iki tarafında NFC özelliğinin açık olduğunu kontrol edin. Her hangi bir problem yoksa eğer, gönder tuşuna basarak işlemi yapabilirsiniz.
  2. Mesajlaşırken harflere basmak yerine, parmaklarınızı harfler üzerinde kaydırarak metni yazabilirsiniz. Samsung telefonlar ile yaygınlaşan bu özelliği diğer marka telefonlarda kullanmak için Google Play’den uygulamayı indirebilirsiniz. Biraz pratik yaptıktan sonra bu yöntem sizlere daha kolay gelecek ve hızlı bir şekilde mesaj yazmanızı sağlayacaktır.
  3. Yüz tanıma özelliği sayesinde yüzünüzü tanıtarak telefonun tuş kilidini açabilirsiniz. Hatta ” Prensence Check ” özelliği ile 2. kişilerin fotoğrafınızı telefonun kamerasına göstererek kilidi açmaya çalışmalarını engelleyebilirsiniz.
  4. Telefondan ekran görüntüsü almak için menü + güç + ses açma tuşunu kullanabilirsiniz.
  5. Samsung marka android telefona sahipseniz eğer, avuç içinizi telefonun üzerinde gezdirerek sessize alabilir ya da ekran görüntüsü çekebilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için tek yapmanız gereken Palm Motion özelliğinin açık olduğundan emin olmalısınız.
  6. Google+ uygulaması sayesinde ” Auto Backup ” özelliğini aktif ederek fotoğraf ve videolarınızı filmlere dönüştürebilirsiniz.
  7. Telefonun menü ve yazı renklerini tam tersi yapabilirsiniz. Ayarlar – Negative Colors bölümünden bu özelliği açabilirsiniz.
  8. x#0228 numaralarını telefonunuzdan tuşlayarak şarj ve pil durumunuzu detaylı olarak görebilirsiniz.
  9. Google arama butonunun yanında ki simgeye tıklayarak Google’da sesli arama yapabilirsiniz.
  10. Chrome kullanıyorsanız eğer, bilgisayarınızda ki tarayıcıdan bile açık olan sekmeleri görebilirsiniz.
  11. Samsung cihazına sahipseniz eğer, ayarlar – Smart Screen – Smart Stay kısmından telefonunuzu bakarak açma özelliğini aktif edebilirsiniz.
  12. Mobil internet ayarlarında düzenleme yaparak sınırlı olan mobil internet paketinizi aşmayı engelleyebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir