Android’e Yeni Başlayanlara Öneriler

Eskiden sıradan ve sadece konuşmaya yarayan cep telefonları gitti, yerine ios ve android sistemli cep telefonları geldi. Yeni teknolojiler çoğunlukla sevilir ve hemen tercih edilir. Android’li cep telefonları için de durum bu. Ülkemizde ve dünyada kullanıcısı çok fazla. Ancak bir kesim var ki, klasik cep telefonlarından vazgeçemiyor. Çünkü android sistemini hala anlayabilmiş değiller.

Bu anlamda androide yeni başlayanlar için yazdıklarımız son derece yardımcı olacaktır. Android’e yeni başlayanlar için android kelimesi bile yabancıyken daha spesifik kavramları algılamaları imkansız gibidir. Elbette, en önemli aşama alışma aşamasıdır. Bu basit teknolojiler için bile böyledir. Ancak android’e yeni başlayanlar içinse daha bir önemlidir. Bu anlamda en klasik yöntem olan deneme yanılma yolunu kullanabilirsiniz. Sonunda yavaş yavaş android’i çözmeye başladığınızı göreceksiniz.

Android'e yeni başlayanlar

Android cep telefonlarındaki kavramalar kafanızı karıştırsa da, bu kavramları öğrenmeyi deneyin ve birazcık ısrarcı olun. Bu anlamda internetten yardım alabilirsiniz. Cep telefonunuzun firmware’i (yazılımı) eskiyse güncellemesini yapın. Yapacağınız güncelleme sizin kullanım kalitenizi artıracaktır. Eğer güncelleme konusunda da sıkıntı yaşıyorsanız bu konuda da en büyük yardımcınız yine internet olacaktır. Download Mod sonra da firmware yükleme ile ilgili bilgi veren siteleri ziyaret etmelisiniz.

Androide yeni başlayanlar bir süre ellerindeki telefona alışır ve daha fazlasını istemeye başlar. Ve asıl androidli cep telefonunu verimli kullanma da tam da o zaman başlar. Bu aşamada yapmanız gereken telefonu root etmektir. Android’teki root işlemini iOS kullanıcıları jailbreak olarak hatırlayacaklardır. İşte aynı şekil bir kırılma noktasıdır. Bu sayede telefonunuzun idaresi artık tamamen sizin ellerine geçmiş durumdadır. Yanlız root ve jailbreak işlemlerinde cep telefonunuz çok fazla özgür hale gelebildiği gibi garanti kapsamının da dışına çıkacaktır. Artık bu noktada tercih sizin…

“Konuk Yazar” tarafından yazılmıştır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir