Android’in Gizli Test Menüleri

Akıllı telefon kullanıcılarının çoğu cihazın özelliklerini derinlemesine kullanmaz, sadece ihtiyacı olan şeyleri öğrenir ve gerisi hakkında bir araştırma yapmaz. Fakat siz de Android’in arka planında neler olduğunu görmek, işletim sistemi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız gizli menüleri keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Telefonun kılavuzunda bulunmayan bu özellikler telefon üreticileri tarafından neden açıklanmaz bilinmiyor ama bazı araştırmalarımız sayesinde siz de cihazınıza hükmedebilirsiniz.

Hemen hemen her Android cihazda bulunan test ve veri menüleri telefonunuz hakkında detaylı bilgilere ulaşmanıza yardımcı oluyor.

Gizli menüye nasıl ulaşılır?

*#*#4636#*#* tuşlarını yazarak gizli menüye ulaşabiliyorsunuz. Bu menüden telefonunuzun Wi-Fi bilgilerine, IMEI numarasına, batarya bilgilerine, fabrika ayarlarına bakabiliyorsunuz.

Bu menünün telefon üreticileri tarafından gizlenmesinin en büyük nedeni cihazın kritik ayarlarının burada bulunmasıdır. Örneğin radyo sinyallerinin kontrolleri bu gizli menü içerisinden yapılabiliyor. Bu sinyalleri yanlışlıkla kapatmanız durumunda telefonunuz internete giremeyecek, aramalara yanıt veremeyecek ve mesajlara kapalı hale gelecektir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir