Android’in pazar payına rağmen, kurumsal’da iOS hakimiyeti

Mobil kurumsal analiz şirketi Good Technology‘nin raporuna göre; iOS cihazları genel pazarda Android‘in gerisinde olmasına rağmen, kurumsal pazarda en tercih edilen cihazlar olarak öne çıkıyor.

Aşağıdaki ilk raporun grafiğine bakarsak; iOS işletim sistemine sahip cihazlar, 2013 yılı son çeyreğinde kurumsal pazarın %73‘üne hakim konuma yükselmiş. Bu rakamlar 2013’ün 3. çeyreğinde; %72 iken, 2. çeyrekte ise %69 lardaymış. Yani kurumsal pazardaki payını iOS’lu cihazlar giderek artırıyor. Bu da iş dünyasının iOS’lu cihazları daha çok tercih ettiğinin göstergesi.

Android’li cihazların kurumsal pazardaki payı ise her çeyrekte 1 puan azalma göstererek %26‘lık bir kullanımı bulunuyor.

ios cihazların kurumsal pazar grafiği

Raporda ayrıca akıllı telefonlar ve tabletlerin de analizi bulunuyor. Kurumsalda akıllı telefon kullanımında; iPhone %54 iken, Android %24 ‘te bulunuyor. Kurumsalda Android’e ilginin hayli az olduğunu görüyoruz.

ios android kurumsal pazar

Tablet kategorisinde de iOS tabletler, yani iPadler %19‘luk kullanıma sahip. Android tabletlerse %2‘de kalmış.

Android’in kullanımı az gibi görünse de kurumsalda BlackBerry gibi diğer firmaların da etkinliği var. Ancak bu firmaların kullanım oranının azalıp, Android’in etksinin artacağını öngörmek mümkün. Asıl rekabet iOS ve Android arasında olacak. Android’in de kurumsalda aktifliğini artırması için kaliteli tablet ve telefonların gelmesi gerek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir