Android’li Cihazların ABD’deki Yeri

Android işletim sistemine sahip cihazların kullanımı tüm dünyada her geçen gün bir artış içerisinde. Yapılan bir araştırma ile Şubat 2013’te ABD’deki Android’li cihaz kullanımı mercek altına alınmış. Araştırmayı Handset Detection yapmış ve ilginç sonuçlar ortaya çıkmış..

İlk 10’da yer alan cihazlarda çeşitlilik göze batıyor. ABD’lilerin bazı klasiklerden de vazgeçemediği görülen bir başka durum.

1. Samsung Galaxy S3

Android sistemler içinde ilk sırada Galaxy S3 var. Bazılarına gore iPhone’u yerinden model.

2. Motorola Droid Razr (Verizon)

Firma Googla tarafından satın  alınmıştı. Motorola uzun süredir sessliğini korusa da ince ve hızlı Droid Razr hala kullanıcıların tercihi. 2011’in başında büyük bir satış başarısı sergilemişti ve 18 ay sonra popülerliğini hala korumasında 2 yıllık kontrat imzalayanların etkisi var gibi görünüyor.

3. Amazon Kindle Fire

Kindle Fire modeli milyonlar tarafından birkaç sene once oldukça popüler bulunmuştu. Görünen ABD’li ucuz Kindle Fire’a sahip olmaya devam ediyorlar. Ürün her ne kadar teknoloji meraklıları tarafından tercih edilmese de ABD’de de popüler.

4. Samsung Galaxy S2 (T-Mobile)

Galaxy S2’nin bu HSPA+ sürümü, henüz Jelly Bean sürümüne yükseltilmiş bulunuyor.

5. Samsung Galaxy S2 (Sprint)

ABD’de de ilk olarak Galaxy S II Epic 4G Touch adıyla piyasaya sürülmüş. Daha sonra isminin uzun olduğunu fark ederek hayatına “Galaxy S II” adıyla devam etmeye kararı aldı.

6. Modeli bilinmeyen Android’ler

ABD Android çeşitliliği en fazla olan ülke gibi görünüyor. 1360 eşsiz Android cihazı var. ABD Android pazarı, modifiye edildiğinden veya farklı bir sebepten ötürü kendini tam olarak tanıtmayan Android’li cihaz sayısı ile oldukça fazla cihaza sahip.

7. HTC Evo 4G

2010’ların başarılı ceplerinden bir model daha. İlk 4G meraklılarının tercihlerinden olan bir cihaz. Listede kalma sebeplerinden biri sanırım ilk başta ödenen yüksek maliyetler.

8. Samsung Galaxy Note 2 LTE

ABD’deki tüm Android cihazlarının yüzde 2’sine girse de listed yer bulmuş.

9. Motorola Droid X

Yaşlı ve dayanıklı olması sebebi ile hala listede.

10. Google Nexus 7

Ülkedeki en popüler ikinci tablet. Ülkedeki tüm Android’li cihazların yüzde 1.5’ini oluşturuyor. 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir