Angry Birds 500 Milyon İndirme Rakamına Ulaştı

Rovio şirketini kanatlandıran ve bugüne geldiğimizde tam 500 milyon kez indirilme gibi bir rakama ulaşarak kırılması zor bir rekora doğru giden Öfkeli Kuşlar (Angry Birds)’a bu rakam da yeterli gelmeyecek gibi görünüyor. Angry Birds, Angry Birds Rio, ve Angry Birds Seasons isimli üç farklı sürümü olan ve artık bir fenomen haline gelen oyun iOS, Android, Web, Mac, ve Windows platformları ile bu rakama ulaştı. Nokia Asha 300 ve 301 modelleri ile de daha da yaygınlaşacağı düşünülen Angry Birds‘ü tutabilene aşkolsun diyeceğiz gibi görünüyor. Üstelik bu rakamlar legal yollardan indirilme rakamlarından elde edilen veriler olduğu düşünülürse gerçek sayının bunun çok daha üzerinde olduğu açık.

Angry Birds

Rovio CEO’su Mikael Hed Angry Birds’ün kendileri için harika bir dönüm noktası olduğu ve böyle bir rakama ulaşmış olmanın gerçek bir başarının tezahürü olduğunu söylüyor. Angry Birds hayranları için daha eğlenceli ve kaliteli bir deneyim yaşatmak için sürekli çalıştıklarını belirten Mikael Hed sürprizlerin devam edeceğini söylüyor.

Şirket tarafından satışı yapılan peluş oyuncaklar ve diğer ürünlerin de satışları gözönüne alınırsa küçücük bir oyun ile elde edilen adeta dudak uçuklatan gelir diğer uygulama geliştiricilerine de ilham veriyor. Neredeyse kapanmakla yüz yüze gelmiş bir şirketin bir küçük oyunla bugün geldiği nokta gerçekten de kendi içinde tam bir başarı öyküsü.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir