App Store istek listesi nedir? Nasıl Kullanılır?

iOS cihazların aslında birçok özelliği var fakat tam olarak kullanıcıların genel çoğunluğu bazı özelliklerinden haberdar değil. Elbette bu benim için de geçerli, ben bile bazen gözümün önünde duran ve son derece fonksiyonel olan özellikleri yeni yeni keşfedebiliyorum. İşte sizin için muhtemelen bunlardan birisi olacak bir özellik; App Store istek listesi.

iOS cihazlarım üzerinde ben genellikle çok fazla uygulama kullanıyorum. İnternette gördüğüm ve bana ilginç gelen bir çok uygulamayı indirmek istiyorum. Fakat bazen dışarıda oluyorum ve 3G bağlantısı ile bu uygulamaları indirmek pek mümkün değil. Ya da ücretli satın almam gereken uygulamalar için kartlarımı ayarlamam gerekiyor işte böyle durumlarda App Store içerisinde yer alan istek listesi oldukça hoş bir kullanım sunabiliyor. Şimdi, App Store istek listesini nasıl kullanacağınızdan bahsedelim biraz da;

istek-listesi

Yukarıda görselde de gördüğünüz paylaşma çubuğuna bastığınızda alt sekmede paylaşma seçenekleri açılacak ve bunların arasında bir de “İstek Listesi” seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe bastığınızda o uygulama istek listenize eklenecek. İstek listenize de yine yukarıdaki gördüğünüz paylaşma çubuğunun yanında yer alan butona basarak ulaşabilmek mümkün. İstek listesine eklediğiniz uygulamalar hem bilgisayarınızda hem de ayrıca iOS cihazınızda görünür. Fakat bir de eksi yönünü belirtelim bu özelliği yalnızca ücretli olan uygulamalar için kullanabiliyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir