Apple, 2. el ürün satışına hazırlanıyor

Evet arkadaşlar yanlış duymadınız. Apple ürünlerinin 2. el pazarına da hakim olmak istiyor. Öncelikle tamir ve değişim için gelenler, garanti kapsamında yenisi verilen ürünlerin eskileri vs tamir edilip yenilendikten sonra yeniden kullanıcıyla buluşturulacak. Teşhir ürünleri de bu uygulamaya dahil. Yani Apple bu şekilde hem elindeki ürünlerden kurtulacak hem de yepyeni bir pazar oluşturmuş olacak.

The Times of India‘nın bildirdiği habere göre bu şekilde bir geridönüşüm uygulanacak. Bu uygulama da muhtemelen ilk önce Hindistan‘da başlayacak. Pilot bölgeden alınan dönüşler, Apple’ın bu konudaki isteğini artırabilir ve tüm dünyaya yayabilir. Ama şimdilik böyle birşey yok.

Amerika’da hizmete girecek olan eskiyi getir yeniyi götür kampanyası da aslında bu şekilde extra fayda sağlayabilir. Bu model hem ikinci el oluşturuyor hem de Apple’da kalmayı uzatıyor. Şimdi bir de ikinci el piyasası oluşturursa buradan da kazançlı çıkacağı büyük bir olasılık.

İlk etapta Mac, iPad ve iPod‘lar yenilenerek tekrar görücüye çıktı. Şimdi sırada iPhone‘lar var. Bu konuda da çalışmalar devam ediyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir