Apple 3 ayda 35 Milyon iPhone sattı

Birçok dev şirket gibi Apple’da bu gün üçüncü çeyreğinin finansal sonuçlarını halka arz etti. Aslında bu sene Apple’ın satış ve finans raporlarında beklenin dışında rakamlar yoktu. Hatta daha önceden Wall Street‘in yapmış olduğu tahminlere Apple çok yakın bir rakam elde etti. Bu da demek oluyor ki Apple’ın istikrarlı yükselişi zaten bir önceki çeyrekten de belliydi.

apple

Apple, geçtiğimiz çeyrek içerisinde yaptığı satış hacimlerini ve finansal sonuçlarını bu sabah erken saatlerde yayınladı. Raporlara göre Apple bu geçirdiği dönem içerisinde 37.4 Milyar dolar gelir elde etti ve bu gelirden 7.7 milyar dolar net kar elde etti. Wall Street‘in tahmin raporundaki beklentisi ise 37.99 milyar dolardı. Aslında Apple’ın en çok son çeyreği hareketli geçireceğini düşünebiliriz çünkü henüz hala iPhone 6‘nın satışları başlamadı. Bu da insanları yeni bir iPhone almaktan alı koyan başlıca nedenler arasında yer alıyor. Geçen üç aylık dönemde buna rağmen Apple tam 35.2 milyon iPhone satmayı başarırken geçen sene aynı dönemde 31.2 milyon gibi bir rakama ulaşabilmişti.

Rapor sonucuna biraz daha yaklaşacak olursak eğer Apple bu çeyrek dönemi içerisinde tam 4.4 Milyon Mac ve 2.9 Milyon iPod satışı yapmayı başardı. Tabii, iPhone 6’dan sonra Apple’ın finans sonuçlarını görmek markanın geleceği hakkında bizlere daha çok bilgi verecektir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir