Apple, ABD’de geçmişten günümüze satılan tüm Samsung cihazlarının yasaklanmasını arzuluyor!

Apple, Samsung‘la yaşadığı patent problemlerinde son alınan karara dayandırarak, şimdiye dek ABD‘de satılan patent sorunlu tüm Samsung cihazların satışının yasaklanmasını istiyor. Çünkü bu şekilde nihayi bir çözüm elde etmiş olacaklarını öngörüyor. Kalıcı bir çözüm olması açısından bu konu üzerinde durulduğu gelen bilgiler arasında.

Bu şekilde gelecekte üretilecek cihazlar için oluşabilecek patent davalarının da üstesinden gelmek niyetinde. Bildiğiniz gibi Apple ve Samsung arasında geçen patent davalarının ardı arkası kesilmiyor. Sadece Amerika’da da değil, dünyanın birçok ülkesinde çeşitli davalarla hak kavgası içindeler. Genellikle de kazanan taraf Apple olsa da, sanıyorum artık bu tür geçici dava vs gibi çözümlerden ziyade kalıcı bir çözüm istiyorlar. Artık bu şekilde uğraşıp zaman kaybetmek istemiyorlar.

apple-samsung-patent-davasi.jpg

Yazılım veya yazılımlar içindeki bir kısım yetenekli kodların kullanılması şeklinde bir patent davası daha kazanmışlardı. Son patent de bunu gösterdiği için; cihazların gelecek modellerinde de bu tür kod ve uygulamaların bulunması kuvvetle muhtemel. Buradan yürüyüp kalıcı çözüm arayacak gibi görünüyorlar.

Android ile karşılıklı yaşanan problemler baz alındığında; bu şekildeki girişimlerin iyi sonuç vermediği, başarısızlıkla sonuçlandığı için, Samsung konusunda da şansının az olduğunu söylemek mümkün.

Sonuç olarak baktığımızda; Samsung ve Apple arasında yaşanan kavgaların ardı pek kesilmeyecek gibi görünüyor. Çünkü mahkemeler genelde şirketler taraflı kalıcı karar vermekten kaçınıyorlar. Samsung’un “Galaxy” serisiyle yaşadığı büyük başarılarla, Apple’a karşı çok daha ciddi rakip olmayı sürdürüyor. Apple’de yaşanan başarıların arka kısmında çalınan birçok patent vs şeyler olduğunu öngördüğünden, bu kavgalar daha uzun süre yaşanmaya devam edecek gibi…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir