Apple Airpods Android Uyumlu Mu?

Çok merak edilen bir konu. Sırf Apple Airpods Android Uyumlu Mu korkusundan dolayı airpods kulaklık almayan android kullanıcıları var. Ama içinizi rahatlatacak bir yazı hazırladık. Tüm sorulara cevap aramaya ve içinizi rahatlatmaya çalışacağız.

Öncelikle neden sizi bu konuda rahatlatmak istiyorum bunu belirteyim. Çok harika bir bluetooth kulaklık olduğu için. Yani henüz kullanmadıysanız eminim bu söylediğime apple olduğu için önyargılı yaklaşacaksınız. Ama mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Airpods’lar sanıldığının aksine sadece Apple (iPhone, iPad, iPod, Apple Watch vs.) için üretilmedi. Bu nedenle sadece iOS uyumlu değil.

Apple Airpods Android Uyumlu Mu

Airpods Android Uyumlu Mu?

Uyumsuz diye düşünenler yanlış düşünüyorlar. Tam aksine oldukça iyi bir performansla çalışıyor. Yani bir bluetooth kulaklık olarak kullanmak istediğinizde kesinlikle sizi android ile de tatmin edecektir. Yapmanız gereken tek şey bluetooth ile cihazınıza bağlamak.

Fakat şöyle ufak bir problem var. Biliyorsunuz kablosuz bluetooth kulaklıklarda bazı fonksiyonlar var. Örneğin kulaklığı kulağınızdan çıkardığınızda müzik sesi duracaktır. Airpods üzerine dokunarak şarkı atlama vs gibi kullanımı özellikler airpods’unuzu android cihazınıza bağladığınızda direkt etkili çalışmayabilir.

Ama bunun da çözümü yok değil. Bu konuda google play üzerinden yapacağınız “airpods” aramasıyla çözüm bulabilirsiniz. Birçok 3. parti yan uygulama sayesinde kullanımı tam istediğiniz hale getirebilirsiniz. Böylece tam uyumlu bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Android Hangi Verileri Otomatik Olarak Yedekler?

Airpods nasıl bağlanır? (android/iphone)

Akıllı telefonunuza bağlamak çok zor değil. iPhone ve android kullanıcıları için de farklı bir bağlantı metodu yok. Her ikisinde de kolayca bağlantı kurabilirsiniz. Yapmanız gerekenleri birkaç adımda belirtecek olursak:

  1. Bağlamak istediğiniz cihazınızda Bluetooth ayarlarını açın.
  2. Yeni Cihaz’ı seçin ve çevrenizdeki bluetooth cihazların bulunması için biraz bekleyin.
  3. Apple AirPodsları açıp ve eşleşmelerini sağlayın
  4. AirPods‘unuz zaten listede çıkacak ve eşleşmeyi onaylayıp işlemi tamamlayın.
  5. Eğer AirPods listede çıkmazsa, AirPods kutusunun arkasındaki düğmeyi basılı tutun. Kılıfın ortasındaki Led ışık yanana kadar basılı tutun. Bu yaptığınızla airpods’unuz eşleşme moduna gelir. Sonrasında dördüncü adımdaki gibi ekranda cihazınızı bulup bağlantı kurun.

Hepsi bu kadar. Sandığınız kadar zor bir işlem olmadığı aşikar. Üstelik bağlantıyı kurup kullanmaya başladığınızda göreceksiniz performansı sizi mutlu edecek. Severek kullanacaksınız. Tecrübelerinizi bizimle aşağıdaki yorum kısmında paylaşabiliriniz. Sorun var mı?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir