Apple borsada da yatırımcısının yüzünü güldürdü

Apple’ın yeni cihazlarının satışları hiç kuşkusuz memnuniyet verici. Yönetim cephesinde memnuniyet çok iyi seviyelerde. Tim Cook yayında ve yapımda emeği geçenlere de bir ara teşekkür etmiş, memnuniyetlerini belirtmişti.

Bu olumlu gidişat hiç kuşkusuz Apple’ın hisselerine (AAPL) de yansıdı. Borsada hayli yükselişle geçen haftayı kapatmıştı. Cuma günü 467.41 dolardan günü yükselişte kapatmıştı. Yükseliş bu hafta pazartesi günü itibariyle borsalarda fırlamayla devam ediyor. Değeri şu an; 496 dolar civarında seyrediyor. Yani Apple şimdilerde teknoloji severleri sevindirdiği kadar yatırımcısını da sevindirmiş durumda.

Apple hisse senedi borsa AAPL

Hisselerdeki artışta hiç kuşkusuz rekor seviyede satış rakamları yakalayan iPhone 5S ve iPhone 5C’nin payı büyük. Önümüzdeki ay tükenen stoklar yenilenecek. Yükseliş de sanıyorum devam edecektir. Bir de yakın zamanda tanıtımları beklenen yeni cihazlar var. iPad 5, iPad mini 2, yeni macbook pro gibi cihazların piyasaya sürülmesiyle bu yükseliş ya devam eder, ya da en azından yerinde sayar. Düşüş şimdilik Apple hisseleri için beklenmeyen bir durum.

Bakalım borsa adına bu yorumlar ne kadar tutacak ve hisselerin seyri nasıl olacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir