Apple büyük ekranlı iPhone işine el atmış!

Apple, büyük ekranlı telefon sektörüne giriş yapar mı diye daha önce bir yazı yayınlamıştık. Sanıyorum sesimizi duydular. 🙂

Phablet kategorisi tüm dünyada ilgi çekmeye devam ediyor. Önceki yazımızda da bu sektöre ait çarpıcı rakamları paylaşmıştık. Bu kategorinin açık ara lider firmasının Samsung olduğundan ve Apple’ın geri planda kalmaması gerektiğinden bahsetmiştik. Çünkü artık birçok kullanıcı 5.0 inç ve daha yukarısı ekrana sahip telefonları, yani Phablet’leri tercihe etmeye başladı.

Wall Street Journal‘ın haberine göre Apple hala büyük ekranlı iPhone’larını test etmeye devam ediyor. Haberin kaynağı her ne kadar anonim olsa da bizleri heyecanlandırmaya yetti. 4,8 – 6,0 inç arası değişen ekranların testini yaptığını vurgulayan W.S.Journal, “hali hazırda kullanılan 4 inç ekranlardan sonra daha büyük ekranlar, Apple için büyük bir adım olacak” diye belirtiyor. Hakikaten de öyle. Daha büyük ekranlı iPhone’lar üretmesi yarıştan kopmamak adına bir esneklik sayılabilir.

iphone konsept

Ancak bu tür haberler geçen sene de çıkmıştı. Routers‘in duyurduğu haberde de bu tarz bir girişimin hazırlığından bahsedilmişti. Henüz bir resmi girişim veya daha güvenilir bir sızıntı yok. Bunlar piyasayı yoklama adımları da olabilir.

Yapılan büyük ekran testleri varsa bile bunu gerçekleştireceği ve bu kategoride ürünler çıkaracağı anlamına gelmiyor elbette. Sadece durum değerlendirmeleri yapıldığını ve şirketin önümüzdeki zamana ait ürünleri hakkında çeşitli çalışmalar yapıldığını da unutmamak lazım. Bakalım bu süreç bize daha büyük ekranlı iPhone’lar getirecek mi? Hep birlikte görecğiz.

Sizce de daha büyük ekranlı iPhone’lar olsa hoş olmaz mı?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir