Apple Elektrikli Araba Sektörüne mi Giriyor?

Apple, devasa sermayesi ve farklı alanlarda başarı elde etme hevesi ile birlikte, elektrikli araba üretimi için yaptığı çalışmalar uzun zamandır konuşulmakta. Tesla CEO’su Elon MUSK tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 yılında Apple elektrikli otomobil üretimini gerçekleştirecek.

tesla

Apple cep telefonları, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve pek çok farklı sektörde kendisini kanıtlamasına rağmen yine de yetineceğe benzemiyor. Yüz milyar dolarları bulan sermayesi ile Apple’ın,  teknoloji  lafzının geçtiği her konuda başarı elde etme çabasında olduğu aşikar.

Apple’ın edindiği bu tutum ile sınırları zorlayacağını kestirmek mümkün. Yakın zamanda Apple 12,9″ ekrana sahip Apple iPad Pro’ yu, uzun vadede ise 4K çözünürlüğe sahip AppleTV ve elektrikli otomobillerini satışa sunacak.

Elektrikli otomobil üretiminde dünya çapında üne sahip olan Tesla’nın günümüzde yaşadığı mali sorunları dolayısı ile ortaya çıkan dedikodular, Apple’ın Tesla firmasını satın alacağı yönünde. Tesla CEO’su Elon MUSK : Apple’ın elektrikli araç işine gireceğini umuyorum ve bu sektörde kendine çok iyi bir yer bulacağını düşünüyorum, şeklinde açıklama yaparak mevcut dedikoduları doğrular nitelikte konuştu. Apple’ın elektrikli otomobil üretimine gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir