Apple, En Yenilikçi Firma Seçildi

Yenilikçi teknolojiler söz konusu olduğunda Apple’a genellikle teknoloji dünyasından pek saygı duyulmaz. Apple, genellikle daha önceki buluşlar üstüne ürünlerini yaratmasından ötürü, yenilikçiden daha çok yenilik yenilikçisi olarak görülüyor.

Global yönetim şirketi Booz & Co tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Apple, dünyadaki en yaratıcı şirket seçilmiş. iPad yaratıcısı, Google, 3M ve en büyük rakibi olan Samsung’u geride bırakarak bu unvana sahip olmayı başarmış durumda.

Apple en yenilikçi şirket seçildi

Yukarıda görülen sonuçlar, şirketin sekiz yıldır her yıl yaptığı anketten çıkan sonuçlar. Son üç yıldır ise ilk üç sıra hiç değişmemiş: Apple, Google, 3M, Samsung ise bu sene yedincilikten dördüncülüğe tırmanmayı başarmış.

Araştırma ve geliştirmeye 2.4 milyon dolar harcamayla ikinci sırada bulunmasına rağmen Apple’ı en üst sıralarda görmek oldukça ilginç. R&D verilerine göre Microsoft ve Samsung’un harcamalarının 9 milyon dolar civarında olduğunu düşünürsek bu rakam oldukça şaşırtıcı.

Samsung’un üç sıralık atlamasının yanısıra, Amazon.com küresel yenilikçi 1000 şirket arasında kendisine ilk 10’da yer bulma şansını Facebook’u saf dışı bırakarak ilk defa yakaladı. Booz & Co şirketinden yapılan açıklamada, sosyal medyanın ilk parıltısını kaybettiği bilgisine yer veriliyor.

Yayınlanan listeye ister inanın ister inanmayın, Apple’ın kazanmanın formülünü bulduğu apaçık ortada. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, geçen hafta sonu 3 milyon tablet satıldığı bilgisi verildi, ki bu miktar birçok firmanın çeyrek yılda sattığı tablet sayısının bir hayli üstünde.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir