Apple Eski Prestijli Günlerini Kaybetmeye mi Başladı?

Apple firması özellikle son yıllarda yaşattığı hayal kırıklıkları ile giderek daha fazla kullanıcı tarafından dışlanan bir firma olmaya başladı. Bu durum özellikle Prestiji ile kullanıcılara ulaşan bir firma için büyük bir sıkıntı demektir.

Steve JOBS sonrasında özellikle Tasarım noktasındaki en büyük yöneticisi kaybeden Apple firması son yıllarda Tim COOK yönetiminde pek de fazla atak yapamadı. Ve bu durum özellikle firmanın satışlarının giderek azalmasına sebep olmaya başladı.

Geçtiğimiz dönemlerde Apple serisinden bir model çıkmadan aylar öncesinde bazı sızdırma operasyonları yapılır ve her daim Apple ile ilgili Pazar reklamla desteklenmiş olurdu.

Bu sayede Samsung, LG, Nokia veya HTC gibi firmalara gitmesi muhtemel Apple fanları da yerinde kalır, Apple tarafından çıkarılacak olan yeni seriyi beklemeye başlardı. Bu bir anlamda bir markanın bağlayıcı ve bağımlılık yapan tarafı idi.

Ancak şu aralar işler epey karışmış durumda. Apple logosu ile tavladığı kullanıcıları yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Değişmeyen tasarımlar, bir türlü düzelmeye yazılımlar ve en önemlisi bir dönemler müşteriye Özel Olduğunu hissettiren sistemin yavaş yavaş kaybolması.

Kar marjı yüksek bir iş yapılıyor olması ve rakiplerine göre daha uygun fiyatlardan üretip daha pahalı fiyatlardan satışa çıkması gibi sebeplerden ötürü Apple firması çok yüksek bir gelir kaybı yaşamıyor.

Ancak son dönemdeki kullanıcı tercihleri de Apple firmasına ve Prestijine geçtiğimiz yıllarda verilen değerin azalmaya başladığını gösteriyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir