Apple, İran’a cihazlarını gönderebilmek için engelleri kaldırıyor

ABD uzun süredir İran’a elektronik cihaz ve bilgisayar gönderimini durdurmuştu. Geçtiğimiz sene bu engelleri ortadan kaldıran Amerika’da üretici firmalar da atağa geçti.

Apple, Mac ve iOS kullanan cihazlarının İran’a gönderilebilmesi için adım attı. Kendi politikalarında bir takım değişikliğe giden Apple, cihazlarını göndermek için ya kendisi ya da götürmek isteyen girişimci firmalarla anlaşacak.

Maliye bakanlığı‘nın attığı bu adımın, tüm apple cihazlarını da kapsıyor olması şirketi harekete geçirdi. Bu konuda devlet Apple’a gerekli bilgileri de vermiş.

apple iran

Sözde arap baharının bu adımın atılmasında etkili olduğu belirtiliyor. Bana kalırsa tamamen ticari anlamda büyüyüp eknomisini canlandırmanın yollarını aramak. ABD ayrıca böyle bir adımla İran’daki internet ve mobil kullanımını daha da geliştirip bu konudaki kısıtlamaların da ardına geçebilmeyi planlıyor. 2012 mart ayında Obama yönetiminin çağrısıyla bu perdenin açılması sağlandı. Sanıyorum Apple’ın ardından birçok teknoloji devi bu tür adımları atıyor.

Tags:, , ,

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir