Apple, iTunes 10.5.1 Sürümünü Yayınladı

Apple, iTunes 10.5.1 sürümlü uygulamasını dün yayınlamış olmasına rağmen Türkiye’den bu sürümü indirmek için bugünü beklememiz gerekti. Çünkü iTunes güncellemesi gerekliliği ancak bugün iTunes‘i açan kullanıcılara yansıdı. Peki iTunes 10.5.1 sürümü bize yeni bir şeyler getirdi mi diye soracak olursak eğer; Henüz Türkiye’de kullanılamayacak olsa da iTunes Match servisi bu güncellemenin en büyük yeniliği olarak dikkat çekiyor. Peki Nedir bu iTunes Match? Yıllık 24.99$’lık bir ücret ödemek suretiyle iTunes Match servisininden yararlanacak olan kullanıcılar müzik kütüphanelerinde yer alan, veya CD’den kopyaladıkları yahut diledikleri herhangi bir kaynaktan edindikleri tüm şarkıların eşdeğeri olan şarkılar 256 kbps kalitesinde iCloud benzeri bulut sunucu üzerinde de sahip olacak. Tabi en önemlisi tüm cihazlar üzerinden ve istedikleri her yerden erişebilecek olması.

iTunes 10.5.1 iTunes Match ile Beraber Geldi

Bilindiği gibi Apple sunucuları üzerindeki müzik arşivi belki de rakipleri ile kıyaslanmayacak kadar geniş olması bu servisin başarısını da beraberinde getireceğini düşünüyoruz. Bu servis iOS 5 ile beraber duyurulan iCloud servisi üzerinden yapılmayacağı zaten her kullanıcıya tanınan ücretsiz 5GB’lık alanın bu servis için yetersiz kalacağını düşünen Apple, bu hizmet için farklı bulut sunucularını kullanacak. Peki kapasite ne olacak?

En fazla 25 bin şarkıya izin veriliyor, eğer kullanıcıların müzik kütüphanesi bu limitin üzerinden şarkı içeriyorsa iTunes Match üyeliğine izin verilmeyecek. Bu arada iTunes Match servisinin kullanımı için 10 cihaz sınırlaması bulunuyor. iTunes güncellemesini direk olarak mevcut iTunes üzerinden yahut direk olarak Apple’ın resmi sitesinden bu sayfadaki bağlantıdan direk indirebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir