Apple, iWork’la Google Docs’a rakip oldu

Apple neredeyse tüm alanlarda kendine özgü stiliyle en büyük rakip ve üretici olmaya devam ediyor. Mobil cihaz üretiminde birçok firmayla girdiği rekabetlerin yanısıra bir de yazılım ve kullanıcı bazlı yeni özelliklerle de birçok firmaya rakip oluyor. Online kullanılırlığı ve sahip olduğu kitle bakımından zirvede olan Google Docs‘a karşı ciddi bir hamle iWork geldi.

Aslında ilki başaran isim genelde Apple oluyordu. Halen de birçok konuda özgün adımlarla gerçek bir teknoloji üretkenliği içinde olan Apple şimdi Google Docs’a rakip yeni bir dosya kayıt sistemi oluşturdu. Hali hazırda google’un sunduğu ve kabul gördüğü bu paylaşımları apple da sunacak. Yani Pages, Numbers ve Keynote sayfaları oluşturup kaydetmek mümkün.

Apple iWork ile Google Docs'a rakip

Apple, iWork ile birlikte gelecekte çok yaygın olarak kullanılacak olan bulut servisi iCloud‘u da bu hizmete entegre çalıştıracak. iWork konusunda en iyi verimin Safari tarayıcısıyla alınacağını belirtmiş olsa da Google Chrome ve Internet Explorer gibi diğer tarayıcılara da destek sunmayı ihmal etmemiş.

İlk olarak bu gün duyurulan iWork, üçüncü parti yazılımlarla çalışabilme desteği de sunuyor. Ancak tam anlamıyla sistemin oturması da 2014 yılını bulacağı söyleniyor. Birçok büyük ama yeni bir girişim gibi bunda da mutlaka hatalar ve gerişim süresi olacaktır. Ancak çok fazla beklemeden sanıyorum profesyonelliğe ulaşacaktır.

İşte bu yeni servis iWork’un tanıtım videosu:

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir