Apple LG’yi Geçti!

Analiz şirketi comScore Amerika’da akıllı telefon piyasa araştırması yaptı. Yapılan araştırmaya göre Samsung mobil cep telefonu satışlarında lider durumda.

iphone, samsung, lg

30.000 mobil kullanıcısı arasında yapılan araştırmada, comScore, akıllı ve akıllı olmayan telefon piyasasında Samsung’un mobil telefon pastasında en büyük dilime sahip olduğunu belirtti. Aşağıdaki tabloda görebileceğiniz gibi, Temmuz ayında %25 olan payını %26.3’e çıkarmış durumda.

Bu zaman süresinde, Apple ikinciliği LG’nin elinden ilk defa almayı başardı. iPhone üreticisi %16.3’ten %17.8’e yükselirken, LG’nin Pazar payı %18.4’ten %17.6’ya geriledi.  Motorola ve HTC’de vites yükselterek %11 ve %6’ya yükseldi.  Öte yandan, iOS her ne kadar büyük bir sıçrama yapmış olsa da, Android iOS’a kıyasla daha hızlı büyüyor. Google’ın Android platformu %53.6 ile market pazarında lidreliğini koruyor. iOS ise %33.4’ten %34.3’e yükseldi.

lg nexus

Yılbaşı arifesinde olduğumuz şu günlerde, iPhone’un satış grafiği ve LG’nin Nexus ile yakaladığı başarı rekabetin iyice kızışacağını gösteriyor.

Sizce hangi model daha başarılı? Samsung ve Android liderliği Apple ve iOS’a kaptırır mı?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir