Apple ile Nokia Anlaşıyor Mu?

AppStore, yeni bir uygulamaya ev sahipliği yapıyor: “Here

Nokia’nın harita uygulaması Here, iOS 6 güncellemesiyle Google Haritalar’ı iPad ve iPhone’dan kaldırıp kendi harita uygulamasını devreye sokan Apple’ın bu hareketinden hoşnut olmayan kullanıcıların gözdesi olacak gibi görünüyor. Her ne kadar yıl sonunda Google haritaların geri döneceği açıklaması yapılmış olsa da, Atı Alan Üsküdar’ı geçecek gibi görünüyor.

Apple Nokia ile anlaşıyor mu?

Apple’ın haritasında bulunmayan özelliklerden olan haritanın belirli bir bölümünü çevrimdışı saklama özelliği bulunan HTML5 tabanlı Here uygulaması, sahibi olduğu NavteQ’in verilerini kullanıyor. Sesli navigasyon hizmeti sunan uygulamadan, yaya, otomobil, toplu taşıma gibi seçenekleri seçmeniz mümkün. LiveTraffic (Canlı Trafik) seçeneğiyle dilediğiniz yolun anlık trafik durumunu görebilmeniz de programın büyük artılarından bir tanesi.

App Store’dan 200’ü aşkın ülkeden ücretsiz indirebileceğiniz “Here”, Apple’ın Haritalar uygulamasına oranla gayet başarılı, kullanışlı ve basit bir arayüze sahip.

Nokia, Apple için harita uygulaması yayınladı HereNokia, Apple için harita uygulaması yayınladı Here

Nokia tarafından yapılan açıklamada, Here’ın sadece iOS değil, Android, Firefox gibi bütün platformlarda yer alacağı bilgisine yer verildi. Tüm kullanıcıların uygulamaya erişmesini hedeflediğini açıklamasından sonra akıllara şu soru geldi: Acaba cep telefonu satışlarından istediği verimi alamayan Nokia, Apple, Samsung gibi büyük firmalarla bu vesileyle anlaşma yapma yoluna mı girerek satış grafiğini arttırmayı mı planlıyor?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir