Apple, Prineville veri merkezine yakın hidroelektrik projesini devraldı

Apple teknolojilerini üretirken yeşil teknoloji, yenilenebilir teknoloji olmasına bildiğiniz gibi çok dikkat ediyor. Her seferinde daha doğa dostu ürünler için adım atılmaya çalışılıyor. Şimdi asıl haber Apple’ın Prinneville‘de sessiz sedasız kurduğu veri merkezinden geldi. Daha da doğrusu buradaki veri merkezinin çok yakınlarında bulunan bir hidroelektrik projesinin Apple tarafından devralınması. Tabiki bu da veri merkezi için Hidroelektrik santrali mi kuruyor? sorusunu akıllara getirdi.

Apple Prineville hidroelektrik projesi

Prineville deki veri merkezinin tüm enerji ihtiyaçlarını, %100 yenilenebilir enerji ile karşılamayı hedefleyen Apple için bu çok iyi bir adım olarak dillendiriliyor. Buradaki enerji ihtiyaçlarını şebekeden temin etmek yerine tamamen yenilenebilir enerjiler üzerine kafa yormaya başlamıştı. Halen proje aşamasında olan bu hidroelektrik merkezi, yerel üreticilerle birlikte hareket edilerek tamamlanıp faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Apple Prineville veri merkezi

Apple bu konuda herhangi bir yorum veya açıklama yapmadı. Sitesinde bu merkezin enerji ihtiyaçları için hidroelektriğin yanı sıra güneş ve rüzgar enerjilerinin de gündemde olduğu belirtiliyor. Bu gelişmelerin ilk nedeni de eyalet yasalarının yenilenebilir enerji konusunda verdiği izinler.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir